După incendiul forestier care a fost stins dupa mai multe zile, la Apa Asău a izbucnit din nou focul.

De data aceasta, flacările au cuprins două case și un adăpost de animale și este posibil ca incendiul să se extindă la vecinătăti, după cum transmit pompierii.

La incendiu se deplasează 5 autoutilitare cu apă și spumă si o ambulanță SMURD din cadrul detașamentelor de pompieri Bacău, Moinesti, de la Garda de Intervenție Comanesti și de la Punctul de Lucru Brusturoasa, precum și Grupa operativă a ISU Bacău.

UPDATE ora 18.10:

Incendiul este localizat, se manifesta la trei case, două adaposturin pentru animale și anexe, pe cca 500 mp. Se lucreaza pentru lichidarea incendiului.

UPDATE ora 18.35:

Incediul este lichidat la Apa Asau. Au fost afectate de incendiu 4 case de locuit, 2 adăposturi de animale și anexele aferente pe o suprafață de aproximativ 500 mp.

Pompierii spun că intervenția a fost dificilă din cauza suprafeței mari și a cantității marii de materiale combustibile.

În plus, incendiul a fost anunțat cu întârziere, abia în momentul care flăcările cuprinsesera deja două case de locuit și un adăpost de animale și amenințau o a treia casă.

Pompierii spun că focula fost pus intenționat de fiul unuia dintre proprietari.

Incendiul din pădurea Asău a fost lichidat

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bacău au lichidat incendiul de litieră şi doborâturi, izbucnit sâmbătă după-amiază în pădurea de la marginea satului Apa Asău, din comuna Asău. Până ieri după-amiază, zece subofiţeri au rămas totuşi acolo pentru supravegherea şi monitorizarea zonei, iar după retragerea forţelor ISU, misiunea de supraveghere a revenit lucrătorilor de la Ocolul Silvic.
Reamintim că, incendiul s-a manifestat în focare izolate pe o suprafaţă totală de 6 hectare, iar pentru stingerea acestora au fost mobilizaţi zeci de pompieri din tot judeţul, voluntari şi lucrători de la Silvic din Asău.

Anunțuri publicitare

Alte articole