Narcisa Antoneac, reprezentantul Thermoenergy, spune ca in patru asociatii de proprietari caloriferele ramân reci/Foto: Ramona Ionescu

– in timp ce locatarii rabda de frig in apartamente, reprezentantii Asociatiilor de proprietari nr. 24, 35, 77 si 92 au facut solicitare scrisa catre Thermoenergy sa nu furnizeze caldura pâna la inceputul lunii noiembrie
 
Sute de familii din municipiul Bacau fac frigul in propriile locuinte din cauza vecinilor care nu vor sa plateasca caldura pâna când nu li se aproba subventia pentru incalzirea locuintei. Cei care se regasesc in aceasta situatie s-au dus la asociatia de proprietari arondata si au cerut sa nu le fie furnizata caldura, pe motiv ca nu au bani sa plateasca.

Daca o data cu racirea vremii, restul asociatiilor de proprietari au primit caldura, de acelasi confort termic nu s-au bucurat insa si locatarii arondati Asociatiilor de proprietari nr. 24, 35, 77 si 92. “Este vorba despre o parte din bacauanii care locuiesc pe strazile Garofitei, Marasesti, Carpati, Castanilor si câteva dintre blocurile turn de la Orizont. Asociatia de proprietari nr. 92 face mentiunea ca sunt probleme tehnice la subsolul blocului nr. 7 si spera ca acestea sa fie rezolvate pâna la 1 noiembrie”, declara Narcisa Antoneac, purtator de cuvânt la Thermoenergy Group SA.

Nemultumiti de modul in care se ocupa conducerea asociatiei de problema caldurii, locatarii blocului nr. 7 de pe strada Castanilor isi petrec deseori serile in fata blocului pentru a discuta si gasi o solutie pentru rezolvarea problemei. “Bani pentru reparatii sunt pentru ca lunar contribuim cu 10 lei de apartament la fondul de reparatii. Blocul 7 are sapte scari a câte 20 de apartamente fiecare! Trebuie sa ne preocupe pe toti problema caldurii pentru ca asta inseamna sa traiesti intr-un condominiu. Speram ca tevile de la subsol sa fie inlocuite cât mai repede si sa avem caldura in apartamente”, spune Anca A., locatara.
 


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

    • Cristian Palade, director general si doamna Narcisa Antoneac, purtator de cuvânt la renumita firma au cu siguranta centrala termica de apartament. Dar cel mai bine ar fi sa ne raspunda chiar domniile lor, printr-un interviu realizat de ziaristi. Asa s-ar lamuri lucrurile, daca inca mai exista nelamuriti. In prezent au ramas captivi la sistemul centralizat doar cei care nu au bani sa-si plateasca incalzirea ai asteapta ajutorul de la stat plus completarea de la primarie; adica doar cazurile sociale. Iar intr-un imobil nu ar trebuie sa existe decat un singur sistem de incalzire, sau in cel mai rau caz doua, dar cu distributie separata si contorizare la nivel de apartament, astfel incat fiecare sa plateasca dupa cat isi permite si numai pentru ceea ce consuma.

LĂSAȚI UN MESAJ