23 februarie 2024
ActualitatePatru adolescenți care aruncau petarde în zona centrală a Bacăului, amendați de...

Patru adolescenți care aruncau petarde în zona centrală a Bacăului, amendați de polițiștii locali

Luni, 20.11.2023, în jurul orei 07.45, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică și Evidența Persoanei aflați în misiuni de patrulare, în zona centrală a municipiului Bacău, au surprins patru tineri în timp ce utilizau petarde și adresau injurii trecătorilor, tulburând astfel liniștea publică.
Polițiștii locali au procedat la legitimarea celor 4 adolescenți, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, toți cu domiciliul în comune de pe raza județului Bacău, pe numele minorilor fiind întocmite procese-verbale de sancționare contravențională în valoare de 100 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991.
Menționăm faptul că în conformitate cu prevederile legale, folosirea articolelor pirotehnice se interzice în următoarele situații:

-între orele 24:00 şi 6:00, cu excepţia perioadelor autorizate, precum şi a evenimentelor de interes local, naţional sau internaţional, în baza aprobării autorităţilor locale;
-la o distanţă mai mică de 50 m de construcţiile de locuinţe cu până la 4 niveluri şi la mai puţin de 100 m faţă de cele cu peste 4 niveluri;
-la o distanţă mai mică de 500 m de instalaţiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare şi livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalaţiile de gaze;
-pe drumurile publice deschise circulaţiei rutiere, pe aleile pietonale şi în spaţii deschise cu aglomerări de persoane.
“Având în vedere prevederile mai sus menționate, aducem la cunoștința tinerilor faptul că folosirea materiilor pirotehnice, inclusiv a petardelor trebuie să se facă cu respectarea normelor legale.
Pe acestă cale apelăm la spiritul civic al cetățenilor cu rugămintea de a folosi materiile pirotehnice doar cu respectarea prevederilor legale, iar în situații de în care se tulbură ordine și liniștea publică să se apeleze de îndată Dispeceratul Poliției Locale Bacău la numărul de telefon 0234/986 disponibil 24/24h pentru luarea măsurilor care se impun”, se arată într-un comunicat al Poliției Locale.
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri