1 decembrie 2023
EconomiePatronul Pambac a mai cumpărat un combinat chimic

Patronul Pambac a mai cumpărat un combinat chimic

Omul de afaceri român Eusebiu Guțu, cunoscut ca proprietar al companiei Popasul Trebeș din cadrul grupului Pambac Bacău, a înregistrat o nouă realizare semnificativă în industrie.

După ce a preluat combinatul Chemgas din Slobozia în primăvara anului 2021, deținut anterior de firma Chemgas Holding aflată în proces de lichidare, Guțu a continuat să își extindă afacerile prin achiziționarea activelor fostului combinat chimic Nitroporos din Făgăraș, informează Ziarul Financiar.

Tranzacția a avut loc în cadrul unei licitații publice, în care Eusebiu Guțu a reușit să dobândească activele combinatului Nitroporos cu suma de 8,2 milioane de euro.În acest context, compania Popasul Trebeș devine un jucător tot mai influent pe piața industrială din România, iar Eusebiu Guțu rămâne un nume de referință în lumea afacerilor din țară. Lichidatorul responsabil pentru administrarea și gestionarea tranzacției pentru ambele active achiziționate rămâne firma Expert Insolvență SPRL.

„Expert Insolvenţă SPRL filiala Bucureşti, în calitate de lichidator judiciar al societăţii Gladwell Energy în faliment, şi al Nitroporos – în faliment, anunţă că activele din patrimoniul Gladwell Energy şi din patrimoniul Nitroporos aflate pe platforma fostului combinat chimic din Făgăraş au fost valorificate în cadrul licitaţiei publice la preţul de 8,2 mil. euro“, potrivit unui comunicat de presă al Expert Insolvenţă.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri