Nu mai putin de 46 de bacauani s-au inscris ieri in audienta la viceprimarul cu atributii de primar, Ilie Birzu. Acesta a tinut intâlnirile in biroul de primar, insotit de angajatii din directii. Din toate solicitarile, nu mai putin de 18 au fost pentru a primi o locuinta, iar alte sapte persoane au cerut ajutoare sociale.

Felicia Vilcu, o bacauanca care locuieste pe strada Vasile Alecsandri, intr-o casa proprietate, la parterul careia stau chiriasi ai primariei s-a adresat ieri primarului interimar cerându-i ca institutia pe care o reprezinta sa se ocupe de bunul sau. „De-a lungul anilor am facut reparatii chiar si pe portiuni din casa care apartin primariei, la fatada si nu numai. Eu vreau sa investesc in continuare, dar as vrea totusi sa cumpar partea primariei”, a spus femeia.

Ilie Birzu, dar si Cristina Bardasu, sef serviciu la Fond Locativ i-au explicat ca acest lucru nu se poate. Singurii care pot achizitiona spatiul aflat in fondul locativ sunt chiriasii si daca doresc sa cumpere trebuie sa se faca o evaluare a imobilului pentru a i se stabili valoarea. In cazul in care acest lucru nu se poate, adica daca chiriasii nu sunt interesati sau nu au bani, singura solutie ramâne ca si primaria sa puna bani pentru intretinerea bunului sau.

„La sfârsitul anului trecut am facut o inventariere a patrimoniului nostru, dar pâna la rectificarea bugetara nu avem fonduri pentru a face expertize. Trebuie evaluata cladirea, sa vedem exact ce este de facut, dar deocamdata nu sunt bani”, a explicat viceprimarul cu atributii de primar. Femeia a primit multumiri pentru ca a pus bani din buzunar si a ramas ca va vorbi cu actualii chiriasi. Daca acestia vor sa cumpere de la primarie, ea va incerca ulterior sa cumpere de la ei.

„Daca nu sunt dorit, imi mut afacerea la tara”

Pe lista celor inscrisi in audienta a fost ieri si Catalin Hincu. Patron al unei societati care se ocupa de furnizarea de invelitori, sarpante, izolatii si mentenanta, omul incearca de luni bune sa-si mute sediul intr-un apartament al firmei, caruia vrea sa ii faca o extindere pe o bucata de teren apartinând Primariei Bacau. A solicitat 80 mp pe strada 9 Mai si a inceput demersurile. „Din noiembrie 2015 de când am facut primii pasi nu am primit raspunsurile pe care le-am asteptat in termenul legal, de 30 de zile.

In 15 ani de când sunt pe piata nu am cerut nimic. Am ajuns la capatul rabdarii. O caruta de oameni din primarie nu-si fac treaba. Mi s-a spus sa stau acasa ca primesc raspuns. Au trecut atâtea luni. Eu am pierdut un contract de 18 milioane de euro pentru ca nu am reusit pâna acum sa am un sediu care sa nu fie inchiriat. Daca nu se poate sa iau aceasta concesiune, imi mut afacerea la tara si o sa achit acolo taxele si impozitele, daca aici nu sunt dorit”, a spus omul suparat. I s-a explicat ca trebuie sa obtina acordul vecinilor.

„In luna februarie, am trecut terenul in proprietatea privata prin hotarâre de Consiliu Local. Trebuie facuta fisa cadastrala, trebuie acordul asociatiei de proprietari, dupa care se semneaza concesiunea”, l-a linistit viceprimarul Birzu, asigurându-l ca nu doreste sa-i descurajeze afacerea. „Ce mai am eu de facut nu stiu, pentru ca acesti pasi nu mi-au fost descrisi”, a explicat omul care a spus ca are totul pregatit, de la proiect, la bani pentru extindere. Ramâne de vazut cât de repede se vor misca angajatii primariei, iar noi vom face o revenire sa vedem cât ii ia unui intreprinzator sa obtina actele de care depind continuarea afacerii sale si soarta unor angajati.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

 1. Mai stricati arhitectura cartierului cu inca un bisnitar care extinde afacerea de la parter.
  Sa se mute la tara si sa isi faca planul cu costurile de logistica. Nu e treaba primariei sa dea pe degeaba. Stau si eu la parter si nu m-am gandit sa imi fac extindere de 80mp (wow). Si tot odata chiar pe 9 mai?
  Nu-i de ajuns ca domnul arhitect sef nu a pus nici o frana vreunui kitch in orasul asta?

 2. Hancule da ce inveleai nene cu 18 bulioane de Euro ? Faceai cortina cu tabla peste oras .Spune bre la domn primar ca vrei sa faci din garsoniera apartament , il vinzi si dai si tu un parandarat acolo , crezi ca pe Barzu il interesraza ca iti ei tu foarfecul de taiat tabla si pleci .

 3. MILITIENE, daca stai la geam cu tigara in gura si astepti sa-ti vina pensia pentru care ai stat ghiocel toata viata, ca la altceva nu te-ai priceput, este normal sa ti se para mult 80 de mp. Daca-ti puneai mintea la contributie sa produci si tu ceva bun pe pamant, aveai alta atitudine fata de aceasta situatie .
  In ceea ce priveste patronatul romanesc, asa este, se chinuie cu anii de zile pentru o banala aprobare . Sa fii iubit VISINESCULE ….

 4. or mai fi si altii cu vreun proiect serios…sau toti care vin la primarie vor sa se extinda de-aiurea ?! de fapt se adreseaza fix unde trebuie: la Primaria care s-a “extins” si ea cum a putut mai bine prin ” alesii ” sai…si in continuare o sa faca fix la fel si cei care-i vor urma “extensiile” in aceeasi maniera parandaratuuuu..pt ca poporu-i adormit iar la vremuri noi, tot….Sa fiti fericiti!

 5. NU ÎNȚELEG DE CE MERGEȚI ÎN AUDIENȚĂ LA ASTFEL DE nulități, DE corupți, mincinoși, COMPLICI AI DEMAGOGULUI-ȘEF STAVARACHE??? TREBUIE, DOMNULE PATRON, SĂ DAȚI ÎN JUDECATĂ PRIMĂRIA LA DNA , PENTRU ABUZ ÎN SERVICIU. Aproape toți ȘEFII DE SRVICII din PRIMĂRIA Bacău AR TREBUI DAȚI AFARĂ. COLCĂIE DE CORUPȚI ÎN ACEASTĂ INSTITUȚIE.

LĂSAȚI UN MESAJ