Centrul “Daniel” al Asociatiei de Sprijin pentru Copiii cu Handicap Neuromotor (ASCHN) a demarat proiectul “Primii pasi spre independenta.”

Cresterea calitatii vietii a 25 de copii cu dizabilitati sau boli invalidante, sprijinirea integrarii sociale a acestora prin instruirea parintilor, dezvoltarea potentialului si abilitatilor copiilor pentru a-i ajuta sa-si realizeze aspiratiile sunt doar câteva dintre obiective. Vor fi organizate activitati de recuperare, ateliere de dezvoltare personala, “Scoala parintilor” si o tabara.

Referindu-se la programul de dezvoltare personala, Marioara Popa, presedinta ASCHN, explica: “Aceste activitati pornesc de la necesitatea de a spori increderea copiilor in fortele proprii, de la necesitatea de a se valoriza, de a-si descoperi potentialul si aptitudinile, imbunatatesc coordonarea, increderea, independenta si cooperarea, conduc la dezvoltare emotionala, confort, educatie si stimulare.”

PUBLICITATE

Foarte importanta va fi si “Scoala Parintilor”, care va oferi adultilor competente pentru a-si putea ajuta copiii, informatii despre diagnosticul copilului si despre tehnicile pe care le pot utiliza. “Tabara Prieteniei” reprezinta o investitie in educatia copiilor pe diferite planuri: cognitiv, social, dezvoltarea abilitatilor de viata etc.

“Din pacate, de cele mai multe ori, copilul nu invata sa se descurce, sa ia decizii, sa fie pe cont propriu”, arata Marioara Popa, adaugând ca, in tabara, copilul se va descurca si va actiona conform dorintelor sale, “fiind una dintre cele mai bune metode de a invata sa fie pe propriile picioare si sa aiba un spirit liber.” Copiii vor afla lucruri noi si isi vor face prieteni noi. Proiectul are o durata de sase luni si este finantat de Consiliul Judetean Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ