Bacauanii pot solicita transmiterea pasapoartelor simple electronice la domiciliu. Contravaloarea acestui serviciu este de 8,68 lei inclusiv TVA. Aceasta posibilitate a fost introdusa de curând si vine in sprijinul solicitantilor.

“Directia Generala de Pasapoarte vine astfel in sprijinul cetatenilor prin includerea facilitatii de transmitere a pasapoartele simple electronice la domiciliu/resedinta solicitantului, prin curierat rapid. Prin aceasta masura se elimina obligatia persoanelor de a se prezenta la ghiseu pentru a ridica pasaportul, ramânând doar necesitatea prezentarii la momentul depunerii documentelor necesare eliberarii documentului de calatorie. Curierul va livra pasaportul sub semnatura de primire doar titularului, unuia dintre parinti (in cazul minorilor care nu au implinit vârsta de 14 ani) sau unei persoane imputernicite (prin procura speciala autentificata).

Destinatarul primeste automat prin telefon un sms in care este informat cu privire la ziua in care va fi efectuata livrarea, adresa la care va sosi curierul si numarul de document de transport ce va insoti plicul cu pasaportul”, declara comisarul Florentina Neamtu, sef Serviciu Pasapoarte. Daca in termen de cinci zile lucratoare de la primirea notificarii prin sms destinatarul pasaportului nu este gasit la adresa iar curierul nu a putut lua legatura telefonic cu destinatarul, plicul continând pasaportul va fi returnat la sediul serviciului public comunitar pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor simple judetean din raza de domiciliu/resedinta.

PUBLICITATE

“Pasaportul va putea fi preluat oricând de la sediul respectivului serviciu public comunitar pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor simple. Termenul legal de eliberare a pasaportului simplu electronic este de cel mult 30 de zile. In practica, Directia Generala de Pasapoarte elibereaza aceste documente de calatorie in 10 zile lucratoare”, precizeaza Neamtu. In prezent, un pasaport simplu electronic pentru copiii care nu au implinit 12 ani costa 266 lei si este valabil trei ani, iar pentru cei care au peste 12 ani, de plateste la unitatile CEC Bank sau la Trezorerie suma de 292 de lei. Solicitantii de pasapoarte simple temporare si pasapoarte simple electronice au posibilitatea de a se programa si on-line.

Bacauanii interesati de aceasta facilitate pot accesa site-ul Institutiei Prefectului – judetul Bacau, www.prefecturabacau.ro, sectiunea “Eliberari pasapoarte”, unde se regasesc toate informatiile privind conditiile de eliberare a documentelor de calatorie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ