* bacauanii care vor sa calatoreasca in tarile arabe trebuie sa stie ca nu vor fi acceptati la frontiera daca detin un pasaport temporar

Bacauanii care doresc sa plece din tara in excursie sau pe o perioada maxima de un an opteaza de multe ori pentru eliberarea unui pasaport simplu temporar. Multi spun ca fac astfel economie de bani, dar si de timp, pentru ca acest document de emite in aceeasi zi, in maxim doua ore. Insa, asa cum precizeaza si Ministerul Afacerilor Externe, nu toate tarile recunosc acest document de calatorie.

Este vorba despre tarile care nu fac parte din Uniunea Europeana, pentru ca in interiorul UE, românii pot calatori cu buletinul, neavând nevoie de pasaport. De exemplu, bacauani care au vrut sa plece in Mexic sau Emiratele Arabe Unite si au prezentat la frontiera pasapoarte electronice temporare au intâmpinat greutati la obtinerea vizei de intrare sau au fost refuzati la imbarcare de catre companiile aeriene din Emirate. Kuweitul este o alta destinatie unde turistii nu sunt acceptati cu pasapoarte electronice temporare.

PUBLICITATE

Tocmai de aceea, Ministerul Afacerilor Externe le recomanda cetatenilor români care doresc sa calatoreasca in Emiratele Arabe Unite (EAU) sa evite utilizarea pasaportului temporar, pentru ca politia de frontiera locala nu permite intrarea pe teritoriul acestei tari a titularilor de pasapoarte temporare, chiar si in conditiile detinerii unor vize de intrare valabile, aplicate in prealabil in documentele respective.

De exemplu, bacauanii care si-au programat o excursie in Dubai trebuie sa mai stie ca este obligatorie incheierea unei asigurari medicale, fie printr-o societate de asigurari din România, fie printr-o societate din strainatate, inclusiv din Emiratele Arabe Unite. Turistii si nu numai ei trebuie sa stie ca toate tipurile de documente de calatorie folosite pentru deplasarea in EAU trebuie sa fie valabile inca cel putin sase luni de la data intrarii pe teritoriul Emiratelor Arabe. Pentru informatii suplimentare privind regimul calatoriilor in EAU, bacauanii pot contacta Ministerul Afacerilor Externe al Emiratelor Arabe Unite (www.mofa.gov.ae) sau Ambasada Emiratelor Arabe Unite la Bucuresti. In plan local, persoanele care solicita eliberarea unui pasaport Serviciului Public Comunitar pentru Evidenta si Eliberarea Pasapoartelor Simple (SPCEEPS) Bacau pot preciza la ghiseu care este destinatia aleasa de ei, iar in acest caz pot fi indrumati sa opteze pentru un pasaport electronic, pentru a evita eventualele neplaceri la frontiera.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ