– primul val de aglomerari a lovit in plin Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple Bacau – din cauza numarului mare de solicitari, programarile au ajuns la data de 22 august – solicitantii de pasapoarte cer audiente pentru situatii speciale

Numarul solicitarilor a intrecut pronosticurile angajatilor Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple Bacau.

Pentru ca nu exista timpul fizic si faptic pentru preluarea si prelucrarea a mai mult de 150 – 200 de cereri/zi, conducerea Serviciului Pasapoarte a optat pentru programari. S-a ajuns ca astazi sa se faca programari peste aproape trei saptamâni.

PUBLICITATE

Cei care doresc sa se inscrie pe lista de asteptare, se pot prezenta la ofiterul de serviciu sau la jandarmii din interiorul cladirii, de unde vor primi un bon de ordine personalizat. Perioada extrem de aglomerata le-a dat planurile peste cap celor care au bilete de avion cumparate sau care trebuie sa paraseasca urgent tara din motive de sanatate sau familiale.

“Ne confruntam cu fel de fel de situatii, care mai de care mai urgente sau mai speciale. Oamenii solicita audiente in speranta ca vor primi un termen mai apropiat fata de cel estimat de noi. Sunt persoane care trebuie sa ajunga in clinici de specialitate cu minorii, persoane care au parinti grav bolnavi in strainatate sau bacauani care au de respectat contracte de munca.

Analizam fiecare situatie in parte si actionam ca atare”, declara comisarul sef Florentina Neamtu, seful Serviciului Pasapoarte Bacau.

La audiente au prioritate copiii mici si parintii acestora. Caldura si aglomeratia ii fac irascibili pe unii dintre bacauani, iar pentru a evita scandalurile, mai multe efective de jandarmi mentin linistea si ordinea in zona. Ghiseul nr. 4 a fost transformat in sala pentru audiente, iar celelalte ghisee preiau dosarele solicitantilor de pasapoarte.

Volumul de munca al functionarilor este mare si pentru a face fata cererilor, au fost amânate concediile de odihna. Aglomerarile matinale ii descurajeaza pe cei care ajung mai târziu, pentru ca multe persoane trec pragul institutiei de la ora 7.00, cu speranta ca isi vor rezolva problemele in aceeasi zi.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ