Pasajul subterant din Gara Bacau a intrat deja in legendele tenebroase ale Bacaului. Locuitorii din Cartierul CFR prefera sa se aventureze peste liniile ferate si printre garniturile de tren, ca sa ajunga in oras, la serviciu, la cumparaturi sau la vreo farmacie, decât sa se aventureze in intunecimea de pestera muceda si mizerabila.

Iar daca ziua poate doar vreun curajos ar putea razbi prin pasaj, noaptea nici nu poate fi vorba, fiindca e intuneric deplin. Chiar de la intrare se simte cum din adâncurile pasajului rabufneste un miros greu, de urina. Treptele si buna parte din pasaj sunt inundate de apa care patrunde prin tavan. Instalatiile electrice sunt distruse si atârna pâna la podea, peretii sunt murdari, iar tavanul coscovit, de pe care a cazut tencuiala pe mari portiuni, pare ca sta sa se prabuseasca.

“Acest pasaj subteran e o sursa de infectie si o rusine. Trecem cu greu printre trenuri, peste linii. Acum vreo doua luni m-am impiedicat si am cazut rau, de m-am lovit si m-am invinetit toata, ca n-am putut iesi din curte o luna. Pasajul acesta denota lipsa de respect pentru locuitorii din cartierul CFR, care e destul de imbatrânita, si care e tratata de parca nu ar apartine de orasul Bacau”, spune o femeie care locuieste pe strada Gheorghe Donici.

PUBLICITATE

Responsabili pentru intretinerea pasajului sunt CFR si Primaria, proprietarii de drept, care nici nu si-au facut treaba, dar nici nu au facut fata vandalilor care au distrus calea de acces. Fiecare isi paseaza responsabilitatea, iar locuitorii sunt la mijloc si trag ponoasele.

De altfel, o carte de vizita urâta si o dovada despre cum sunt neglijate spatiile publice ale Bacaului, mai ales cele prin care trec si vizitatorii orasului, este insasi gara, o cladire in modernizarea careia s-au investit milioane de euro si are pretentii de nivel european.

Noaptea, insa, când in holul mare pe toate bancile dorm boschetarii Bacaului, spatiul miroase a picioare nespalate si transpiratie, incât calatorul se grabeste sa isi cumpere biletul si sa iasa la aer curat, pe peron. Unde, insa, il asteapta alte imagini dezolante, cu pavele sparte si buruieni printre sine, totul inundat intr-un intepator miros de urina de prin toate ungherele peronului. Aceasta este una dintre portile de intrare in orasul Bacau, in anul 2014.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ