1 mai 2024
OpiniiEditorialPârțul vacii

Pârțul vacii

Pare jenant să vorbești despre așa ceva, dar realitatea nu poate fi ocolită și nu trebuie să ne jenăm de efectele naturale, exact cum nu trebuie să te rușinezi să spui că suferi de hemoroizi. I se poate întâmpla oricui!

A început să urle iar presa despre ceea ce se întâmplă prin Occident vizavi de bietele văcuțe, cărora unii le-au pus gând rău, de exterminare. De ce? Pentru că dau gaze, adică pe românește pârțuri, care strică atmosfera Terrei cu emisii de oxid de azot.
Pe acest subiect mă trage de mânecă și expertul băcăuan în eco-agricultură, Marius Cașiș și mă face atent la cum în Olanda guvernul a decis să omoare vacile și să scape omenirea de poluare.

În perioada următoare, aflu, peste 40 de ferme zootehnice de bovine din Belgia și Olanda au primit notificări să aplice trei măsuri: Reducerea numărului de vaci (iar surplusul de teren agricol să fie cultivat cu cereale, legume etc.); Transformarea exploatației zootehnice în fermă educațională, prin reducerea numărului de vaci și creșterea altor rase de animale (gâște, capre, iepuri etc.) și RELOCAREA fermelor zootehnice în alte țări ale UE. În caz că fermierii refuză una dintre variante, terenul va fi administrat de stat.

„Dacă au anunțat închiderea fermelor de vaci – a opinat Marius -, atunci trebuia anunțată și închiderea fabricilor procesatoare de lapte (nu ai materie primă, nu ai ce să prelucrezi!), ceea ce este exclus. La Bruxelles sunt date directive clare despre cota de carbon, așa că Olanda și Belgia nu vor decât să mute efectivele de bovine în țările UE (inclusiv în România), iar laptele să fie transportat în fabricile lor de procesare. Cota de carbon o vom plăti, însă, noi sau celelalte țări dacă vom accepta relocarea efectivelor de animale. România trebuie sa interzică RELOCAREA!”

Adică să nu stăm doar noi la pârțul vacii.

 

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri