Ionel Palăr, deputat, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Bacău, a început conferinţa de presă de joi, de la ora 12.00, cu o veste surprinzătoare. În urma refuzului Consiliului Local, din 2017, de a prelungi contractul de închiriere în continuare a spaţiului unde îşi desfăşoară activitatea, şi a unei hotărâri judecătoreşti, învestită cu titlu executoriu, din data de 11 septembrie, PNL Bacău este obligat să părăsească sediul actual, din str. Vasile Alecsandri, cu toate că spaţiul a aparţinut încă din 1991 PD, PDL, PNL.

“Este ultima conferinţă de presă ţinută în acest sediu. Biroul Executiv Judeţean al PNL Bacău a hotărât, cu demnitate, să părăsească acest imobil, chiar dacă există un proces pe rol. Noi am atacat cu apel hotărârea de evacuare, însă există un titlu executoriu pe care noi îl respectăm. PNL a venit cu argumente, legale şi istorice, nu a făcut negocieri pe sub masă, am făcut toate demersurile în spiritual legilor în vigoare, pentru a ne continua activitatea în sediul nostru, însă PSD, Consiliul Local, dominat de acest partid, au reuşit să scoată în stradă un alt partid. Vom continua lupta, atât în instanţă, cât şi în plan politic, Până la o rezolvare definitivă, ne vom muta, până la sfârşitul anului, într-un sediu nou”, a spus Ionel Palăr.

La conferinţa de presă a participat şi deputatul Tudoriţa Lungu, vicepreşedinte al Organizaţiei judeţene, care a spus ziariştilor că PNL nu stă cu mâna întinsă la municipalitate, nu este de demnitatea lui.

“A fost sediul nostru de peste 20 de ani, l-am întreţinut, am investit foarte mult în aceşti ani, nu avem datorii la utilităţi sau la plata chiriei, de accea, având în vedere că aici au avut loc cele mai importante evenimente din viaţa partidului, ne-am dorit să continuăm aici, în acest sediu de suflet. Evacuarea este o decizie politică”, a precizat Tudoriţa Lungu.

Activitatea curentă a organizaţiei va continua într-un sediu provizoriu, iar şedinţele Biroului Executiv Judeţean, alte activităţi, se vor desfăşura în teritoriu, aproape de oameni, de electorat, au mai precizat cei doi lideri ai partidului.

Alte articole