Pârtia de schi “Nemira” din Slanic Moldova a fost verificata, saptamâna aceasta, de reprezentantii Autoritatii Nationale de Turism (ANT), care au vrut sa se convinga ca sunt indeplinite criteriile minime obligatorii de functionare.

Reprezentantii ANT au stabilit ca pârtia “Nemira” din Slanic-Moldova, cu o lungime de 1.414 metri, nu functioneaza din lipsa precipitatiilor. Se opereaza cu cele trei tunuri, realizându-se acoperirea cu zapada artificiala a unei lungimi de 700 de metri de la baza pârtiei spre statia superioara.

Inspectorii au constatat ca operatorul pârtiei respecta criteriile obligatorii de functionare conform prevederilor legale, nefiind inregistrate deficiente. “Punerea in functie a pârtiei de schi se va face dupa acoperirea cu zapada a celeilalte jumatati de pârtie”, se arata in Nota de constatare nr. 1325, emisa de Directia de Control si Autorizarea a ANT.

“Personalul tehnic al pârtiei de schi lucreaza in trei schimburi, cu cele trei tunuri de zapada in stare de functionare la capacitate maxima”, ne asigura Romil Botezatu, directorul Serviciului de Promovare a Turismului din cadrul Consiliului Judetean Bacau. Pârtia de schi va fi data in folosinta dupa ce va fi acoperita si jumatatea superioara a pistei.

Bacauanii care doresc si alte informatii pot accesa rubrica “Pârtia Nemira – Stare pârtie” de pe site-ul www.partianemira.ro, permanent actualizat, rubrica “Pârtia Nemira – Informatii/Noutati”, dar si numarul de telefon 0371.023.073.

“De marti seara, imaginile preluate de webcam-ul nou instalat sunt transmise live si pot fi vizualizate accesând www.jurnalul.ro, rubrica WEBCAM”, mai arata Romil Botezatu.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ