Daca alte scoli onestene se mândresc cu teren sintetic de sport (cum e la Scoala Gimnaziala “Emil Racovita”), cu capela pentru oficierea slujbelor religioase (care se afla la Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”) ori cu “cluburi ale elevilor” (la Colegiul Tehnic “Petru Poni” si la Scoala Gimnaziala “Ghita Mocanu”), Colegiul National “Grigore Moisil” se mândreste  cu…  un parc!

Acesta a fost inaugurat intr-o atmosfera tinereasca, deosebit de placuta cu câteva zile in urma si aduce in sufletele liceenilor implinirea unui vis frumos.

Daca depanam clipele de bucurie ce au fost traite la inaugurarea acestui parc trebuie sa amintim ca, la momentul in care elevii Colegiului National “Grigore Moisil” au luat cu asalt aleile acestuia, dupa finalizarea  lucrarilor de amenajare, totul in jur a fost la inaltime! Natura si-a revarsat frumusetea nu numai prin covorul verde pe care si-au gasit loc numeroase obiecte decorative, dar si prin culoarea aprinsa a trandafirilor rosii. In timp ce un grup de liceeni au facut sa rasune pe aleile “Parcului Moisilistilor” acorduri ale muzicii de chitara si de saxofon, voluntarii nu au pregetat ca sa infrumuseteze totul in jur, cu fotografii si cu desene pline de exuberanta (fiind splendide  tablourile realizate de eleva Stefania Asoltanei  in “tehnica curcubeu”).

La câtiva metri a avut loc si o defilare a elevilor ce au imbracat  o vestimentatie realizata din materiale reciclabile, la care  si accesoriile “au fost pe masura”, din aceleasi materiale. “Ne mândrim cu acest parc, pe care l-am realizat cu multa bucurie si intr-un mod care ne-a facut placere. Pentru noi a fost o oportunitate ce ne-a ajutat  sa  aratam calitatile  de voluntari, sa  cunoastem oameni noi si sa acceptam si propunerile altora. Speram ca sa mai venim cu idei noi si sa pastram acest parc cât mai curat. Echipa de voluntari o sa predea stafeta  colegilor  nostri astfel ca frumusetea « Parcului Moisilistilor » sa fie o preocupare permanenta”, ne-a declarat eleva Lorena Elena Bâlbâie in timp ce colega sa, Simina Iarina Cristea, ne-a marturisit ca “totul in parc e ceva special iar noi, liceenii, l-am realizat fara ca sa asteptam o rasplata!”

Mentionam faptul ca Proiectul “Parcul Moisilistilor”, implementat de catre Colegiul National “Grigore Moisil” cu finantare prin programul de granturi a unei cunoscute banci este unul de peisagistica urbana. Prof. Mariana Bereczki, directorul acestui colegiu ne-a declarat: „Parcul este plin de viata, are un aspect benefic deosebit si poate fi locul ideal unde se pot tine in aer liber ore de dirigentie. El are si un chiosc alimentar pentru elevi”. Acest  proiect s-a realizat in parteneriat cu Primaria Onesti, ISJ Bacau si Asociatia Parintilor de la Colegiul National “Grigore Moisil” din municipiu.PUBLICITATE