Primaria Bacau detine o bucata de padure la Tamasi, pe care o poate exploata / foto: Liviu Maftei

– la rectificarea bugetara care se va face la urmatoarea sedinta ordinara a Consiliului Local apare si suma de 10.000 de lei pentru un parc de agrement la Tamasi – Primaria Bacau detine 325 de hectare de teren in comuna, pe care intentioneaza sa faca un parc de agrement – acest obiectiv a mai fost pe lista de investitii, dar nu s-a facut nici un pas pentru realizarea lui

Consilierii locali se vor reuni miercuri in sedinta ordinara din aceasta luna, cu o ordine de zi care cuprinde 21 de puncte. Printre acestea, se afla si o noua rectificare bugetara (precedenta a avut loc la sedinta extraordinara din 17 august), menita sa puna ordine in obiectivele de investitii prinse in buget la inceputul anului si sa asigure cheltuielile de functionare ale unor institutii subordonate primariei.

Cea mai importanta alocare financiara va ajunge la proiectul de realizare a rezervei de apa a municipiului, 1 milion de lei intr-o prima faza, din cele aproximativ 4,5 milioane necesare. Si salubritatea se va „bucura” de o alocare substantiala, de 1,4 milioane de lei, care se vor duce pe curatenia si ingrijirea spatiilor verzi, mobilier urban, reparatii la locurile de joaca, dar si pentru ingrijirea câinilor comunitari (medicamente, hrana, containere medicale).

Alte sume au fost alocate Spitalului TBC, pentru plata utilitatilor, iar catre Compania de Apa, Primaria Bacau va achita o factura suplimentara de 700.000 de lei pentru apa de ploaie care s-a scurs in canalizarea orasului.

Tot in bugetul de investitii apare, in continuare, alocarea sumei de 10.000 de lei pentru un studiu de fezabilitate necesar construirii un centru de agrement la Tamasi, acolo unde municipalitatea este proprietara unui teren generos. Primarul Cosmin Necula a explicat ca „acel obiectiv a ramas in continuare pe lista de investitii, pentru ca a fost prins de vechiul consiliu, dar care in acest moment nu reprezinta prioritatea zero. Vreau sa fac ceva acolo, este clar, dar nu este acesta momentul. Mi se pare mai important sa realizam rezerva de apa.”

Intr-adevar, in ultimii ani proiectul a tot fost trecut pe lista de investitii a municipalitatii, dar nu s-a facut niciodata ceva concret. Cea mai mare alocare s-a prevazut in anul electoral 2012, 250.000 de lei, bani necheltuiti.

Din anul 2007, Primaria Bacau are 325 de hectare de teren forestier in Tamasi. Aici ar fi urmat sa se amenajeze un parc de distractii si agrement, iar costurile ar fi fost, dupa cifrele avasate atunci, de 7 milioane de euro. Din acesti bani s-ar fi facut piste de cicloturism, trasee de echitatie, o pista de sase kilometri pentru biciclisti. Terenul urma sa fie parcelat si concesionat.

Ce a facut insa municipalitatea a fost ca in 2009 sa caute un proiectant pentru amenajare, demers care nu s-a soldat cu nici un rezultat.

Actualul executiv va opera insa rectificari bugetare pentru a duce la bun sfârsit macar o parte din multele investitii anuntate la inceputul anului. „Pe buget s-au trecut 22 de strazi, dar cu sume derizorii. Eu voi comasa sumele si sper sa realizeze cinci, sase strazi anul acesta, de la cap la coada”, a mai spus Necula.

Sedinta are loc de la ora 10, la Centrul de Afaceri.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Stimati consilieri va place cum arata Parcul Cancicov ? Terminati cu amenajarea acestui parc care este accesibil tuturor cetatenilor si nu aruncati banii pe parcul de la Traian. (1/3 din el e inca o junga plina cu boscheti , aleile sunt capate si deteriorate, corpuri de iluminat trebuiesc inlocuite, ciorile alungate care sunt cata frunza si iarba.) Finalizati insula de agrement si igienizati lacul pt ca acestea sunt mai urgente si necesare tuturor cetatenilor din Bacau.

LĂSAȚI UN MESAJ