Primaria Bacaului este acuzata ca nu a publicat documentatia referitoare la proiectul de implementare al parcarilor cu plata desi s-a laudat ca o va face. Acuzatia vine de la Asociatia RYMD (Romanian Youth Movement for Democracy) care considera ca municipalitatea bacauana mimeaza dezbaterea publica a regulamentului privind administrarea si inchirierea parcarilor de resedinta, bacauanii neavând la dispozitie nici o adresa de e-mail, telefon, adresa postala la care sa-si transmita observatiile.

“Regulamentul si anuntul referitor la consultarea publica nu se afla publicat la avizierul din apropierea Primariei, pe site-ul acesteia, la sectiunea stiri si evenimente, sau la pagina privind Legea 52/2003 a transparentei decizionale. Practic, primaria afirma peste tot ca Regulamentul se afla spre consultare publica, insa nicaieri nu sunt precizate, in mod oficial, perioada in care pot fi transmise observatiile, data, ora sau persoana de contact din primarie care ar putea oferi mai multe informatii si inregistra ideile cetatenilor”, a explicat Marian Damoc, presedintele RYMD. “Vom pune regulamentul pe site-ul Primariei, apoi vom astepta propuneri din partea bacauanilor, a ziaristilor, a tuturor celor care sunt interesati”, afirma Romeo Stavarache, primarul municipiului, la conferinta de presa de la inceputul lunii. Dupa sase zile de la aceasta declaratie, documentul tot nu era publicat pe site-ul Primariei Bacau.

“Cetateanul care consulta regulamentul pe facebook si face comentarii nu are posibilitate sa transmita punctul de vedere in mod oficial, astfel incât sa fie inregistrat si sa primeasca un raspuns”, arata Marian Damoc.

Ionut Tomescu, purtator de cuvânt al Primariei Bacau, ne-a lamurit care e motivul intârzierii: “Mai sunt de parcurs niste etape birocratice. Spre sfârsitul saptamânii, regulamentul va fi publicat pe site-ul Primariei, la sectiunea Legea 52, cu privire la transparenta. In momentul publicarii va fi anuntata si modalitatea prin care doritorii pot face recomandari si sesizari, precum si adresa de e-mail oficiala si adresa postala la care le pot trimite.”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. INCA UN BIR PENTRU POPULATIA BACAULUI…FACETI UN CALCUL LA CATE MASINI SUNT IN BACAU SI VEDETI CATI BANII SE STRANG CU JAPCA……CU CE MA INCALZESTE PE MINE SI PE ALTII POPRIETARIIDE MASINI DACA EU VIN DE LA SERVICI LA ORA 15 SI GASESC LOCUL UNDE PLATESC .OCUPATA DE ALTA MASINA…TREBUIE SA MA DUC IN CASA SI SA VIN LA ORA 18 SA PARCHEZ PE LOCUL MEU…PAI ORI PLATESC PE TOATA ZIUA ORI DELOC….DACA VREAU SA PARCHEZ MASINA LA ORA 14 TREBUIE SA GASESC PARCAREA LIBERA….MACAR DACA AR FACE PROGRAMUL DE PARCARE DE LA ORA 14..LA 8 DIMINEATA

  2. Trebuie luat exemplu de la Piatra Neamt unde au indentificat locurile de parcare si le au construit dupa care au inceput sa le inchirieze.Parcarea este libera de la ora 8 la ora17 ,daca este ocupata se suna la primarie si se intervine si o ridica.Se poate lua exemplu si targului de masini unde masinile stau acolo nu pe strazi ,iar eventuali clienti se pot duce in fiecare zi, nu numai dumineca, si in acest fel se castiga locuri de parcare. ,,PENTRU O DOCUMENTARE MAI BUNA PIATRA NEAMT SE AFLA LA 60 KM SI NU TREBUI FACUTA DELEGATIE.,,

    • Poate mai e de lucrat la un regulament bun, dar Piatra Neamt este un model de cum NU se face in cazul parcarilor, acum si la nivel european. sunt dati de exemplu de cat de imbecil sa fii sa concesionezi un spatiu de parcare catre un cetatean doar ca sa fie el stapan pe locul ala si politia sa ridice orice masina venita in vizita sau cu treaba in zona si parcheaza si el ziua acolo. Poate e exagerat de la 18:00 la 08:00 ar fi mai potrivit 17:00 sau 16:00, dar nu cred in exemplul Piatra Neamt ca nu au inventat ei vreo roata. Au facut o marlanie ca sa voteze oamenii inca o data primarul. Si daca eu dintr-un cartier merg in vizita in alt cartier tot mi-o ridica :)) no offence.

  3. Nu este o masura realista pentru acest moment cand in oras e o brambureala totala . este o masura disperata din care sa se stranga bani la bugetul local . o masura in interesul lor nu al cetateanului. In abuz. JAPCA.

LĂSAȚI UN MESAJ