Dupa o impresionanta parada prin centrul orasului si cu o ceremonie unica, Ordinul European al Cavalerilor Vinului (Ordo Equestris Vini Europae), fratie care isi revendica traditia din ordinele cavaleresti medievale, a adaugat, sâmbata, 13 iunie, in structura sa de baza Scaunul Cavaleresc Bacau, care face parte din Legatul 1 Iasi – Consulatul României si al Republicii Moldova.

In uniformele lor sobre, cu toate insemnele cavaleresti la vedere, cavalerii vinului au pornit, pe ritmuri de fanfara si insotiti de majorete, dar si de patru superbi cai si calareti de la Clubul Sportiv Ecvestru Decebal, intr-o impresionanta parada catre sala Teatrului George Bacovia, unde era pregatita ceremonia de infiintare a Scaunului Cavalersc Bacau. La eveniment au participat Iosif Enei, ambasador al Senatului Ordinului European al Cavalerilor Vinului, consulul OKT Eques de Vino de România, Marius Farmazon, proconsulii Bogdan Iorgulescu si Alexandru Saposnic, conducatorul Legatului Iasi, Mihai Anghel, si conducatorii celorlalte legate din Consulat.

Cavalerii Eques de Vino au fost salutati, din partea autoritatilor locale, de viceprimarul Radu Ababei, care a subliniat importanta infiintarii unui Scaun Cavaleresc in Bacau, un oras cu o istorie atestata de peste 600 de ani.

PUBLICITATE

La masa cavalereasca au fost chemati, pentru a fi primiti in Ordin, noii membri, intre care si 11 bacauani – Irina Stranciuc (singura femeie in rândul cavalerilor bacauani), Alin Vidiniac, Cezar Ivanof, Eugen Frigura, Bogdan Coman, Cristian Postolache, Cristian Niculita, Sorin Gavrila, Sorin Dutcovici, Bogdan Ghervan si Codrut Cainaru. Fiecare dintre ei a primit colanul cavaleresc si hrisovul de atestare si a baut din cupa Ordinului. Juramântul de membru al Ordinului a fost depus prin salutul cavalersec „In honorem dei et in honorem vini”.

De asemenea, au fost ridicati la rangul de consiliarius patru membri bacauani, Eugen Burca, Sorin Petrescu si Alexandru Boghiu. Seful Scaunului Cavaleresc al Vinului Bacau a fost desemnat Eugen Burca.
Oaspetii Bacaului la acest eveniment, cavaleri din Ungaria, din Franta, din Republica Moldova si din toata România, au vizitat, in dimineata zilei de sâmbata, asezamântul de cultura de la Tescani, iar seara toti cavalerii vinului si invitatii lor au participat la Balul Cavalerilor.
Ordo Equestris Vini Europae isi revendica traditia in special din cea a Ordinului Sf. Gheorghe, de la 1273, respectiv 1308 si 1468, preluând de la acestea principiile de baza ale cavalerismului, respectiv cinstea, onoarea, demnitatea si morala crestina

Sursa video


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Exportatorii de vinuri din România ratează anul acesta prezența la târgul internațional Vinexpo Bordeaux (14-18 iunie 2015), se arată într-un comunicat dat publicității de către Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Vin (APEV), iar standul rezervat României (în apropiere de Centrul de Presă al evenimentului) va rămâne gol, în condițiile unui eveniment de amploare mondială, la care sunt acreditați peste 1.500 de jurnaliști din întreaga lume. Participarea românească ar fi urmat să aibă loc în baza Programului de Promovare a Exportului 2015, derulat prin Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului.

    http://vinul.ro/romania-rateaza-participarea-la-vinexpo-bordeaux-in-2015.html

  2. La unii nu li se mai ajunge la varful nasului de atata cavalerie . A fi cavaler pe bani nu e acelasi lucru cu a fi cavaler in adevaratul sens al cuvantului .

  3. Ordinul Cavalerilor Vinului European este una dintre organizaţiile, care au atât de multe în comun cu masoneria, începând de la simboluri până la ritualuri,
    Ce trebuie cunsoscut declara “Vreau să fac precizarea că Ordinul Cavalerilor Vinului European nu este o organizaţie profesională, adică nu reuneşte în rândurile sale specialişti din industria vitivinicolă”, “Nu se poate accede la ordin decât la recomandarea altui membru”, a declarat Marius Farmazon, şeful legatului Piteşti. Este clar ca masoneria se prezinta lumii ca lupul in blana de oaie.

LĂSAȚI UN MESAJ