Ploile din ultimele zile au facut pagube si la Teatrul Municipal “Bacovia”. Si nu este pentru prima data, este, dupa informatiile noastre, a patra oara, iar masurile luate s-au dovedit insuficiente si chiar paguboase, deoarece nu au fost duse pâna la capat.

La sfârsitul saptamânii trecute, apa din canalizarea orasului a navalit in subsolul cladirii, inundând magazia unde era depozitata recuzita Sectiei de Animatie (papusi, masti, costume etc.). Cauzele?

“Canalizarea orasului este mai sus decât canalizarea teatrului, iar când apa depaseste capacitatea celei a orasului, impinge apa in subsolul nostru. A fost montata o supapa care regla acest dezechilibru, insa s-a defectat anul trecut, tot la o inundatie, si nu s-a mai putut repara”, ne spune Tiberiu Serban, director interimar al Teatrului “Bacovia”.

PUBLICITATE

Si nu este singura cauza: cu ani in urma s-au achizitionat pompe pentru evacuarea apei, insa mai trebuiau construite si locasuri unde ar fi trebuit sa se adune apa, asa ca totul a ramas doar in stadiu de proiect.

La toate acestea, ne mai spune Tiberiu Serban, se adauga faptul ca subsolul nu are hidroizolatie, astfel ca apa vine si din pardoseala si din pereti.

Ce-i de facut? Raspunsul il primesc de la un salariat al teatrului: un nou Theaterstock! Ironie? Revolta?

Oricum, Administratia locala, chiar la inceput de mandat, va trebui sa investigheze rapid situatia, astfel insusi imobilul va fi pus in pericol.

Toata recuzita a fost scoasa din subsol si pusa la uscat pe holurile teatrului, insa specialistii afirma ca o parte nu va mai putea fi folosita.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Asta se intampla cand ai un director administrativ pus politic de fratiorul fost prefect. Daca stii ca subsolul se inunda, de ce nu depozitezi papusile mai la inaltime ? Cat de prost poti fi ca sa repeti faza ?

    • Anca, tu esti? Sau e Dragos? Ba, voua nu va e rusine sa mai ridicati capul din pamant? Dupa ce ati jefuit orasul cu festivalul vostru pentru care inca nu s-au platit toate cheltuielile pe care le-ati facut, acum faceti presiuni ca sa mai dam alti bani pentru alta manareala de-a voastra? La munca, ba, nu la intins mana! Cersetori sinteti, nu oameni de cultura!

LĂSAȚI UN MESAJ