14 iunie 2024
EvenimentPapa Francisc canonizează prima sfântă din Argentina, Mama Antula, într-o ceremonie deosebită...

Papa Francisc canonizează prima sfântă din Argentina, Mama Antula, într-o ceremonie deosebită la Vatican

Papa Francisc a oficiat duminică o ceremonie de canonizare la Bazilica Sfântul Petru, în timpul căreia a declarat-o sfântă pe Maria Antonia de Paz y Figueroa, cunoscută sub numele de “Mama Antula”, prima sfântă din țara sa natală, Argentina. Evenimentul a adus la Vatican președintele argentinian Javier Milei, un critic anterior al Papei.

Maria Antonia de Paz y Figueroa, sau “Mama Antula”, a fost o femeie din secolul al XVIII-lea care a renunțat la bogățiile familiei sale pentru a se dedica carității și căii spirituale a iezuiților. Ea a promovat exerciții spirituale și rugăciuni, implicând atât bogații, cât și săracii în aceste practici, în ciuda opoziției iezuiților care erau alungați din America Latină în acea perioadă.

Președintele argentinian Javier Milei a fost prezent la ceremonie și a avut o scurtă întâlnire privată cu Papa Francisc la finalul slujbei. Această întâlnire are loc într-un moment dificil pentru Argentina, care se confruntă cu cea mai gravă criză economică din ultimele decenii, iar Milei a întâmpinat dificultăți în urma respingerii de către parlament a unui pachet major de reforme.Papa Francisc a folosit ocazia pentru a sublinia importanța îngrijirii celor săraci și marginalizați, condamnând “individualismul radical” care permează societatea ca un “virus”. Aceste declarații pot intra în contradicție cu ideile radicale de piață liberă promovate de Milei.

Ceremonia de canonizare a lui Mama Antula marchează un moment important pentru Argentina și pentru Biserica Catolică, iar Papa Francisc a subliniat rolul său ca un dar pentru poporul argentinian și pentru întreaga Biserică.spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri