Autoritatile s-au aliniat, umar lânga umar si, iluzoriu, au taiat panglica de inaugurare a modernizatei zone Miorita. Au spus ca e gata proiectul. Dar au mai spus ca inca exista probleme de rezolvat si de aceea nu s-a facut receptia lucrarii.

Asadar, intreb, ca omul: e gata sau nu e gata? Pare ca nu. Pare, mai degraba, ca autoritatile si-au umflat pieptul ca sa demonstreze ca banii europeni s-au cheltuit inainte de scadenta de la 31 decembrie, dupa care ar fi trebuit sa bage mâna in vistieria orasului. Ar fi unul dintre putinele proiecte ale municipalitatii dus la capat, intre multe altele care au esuat lamentabil.

Si hai sa mai amintim iarasi trei proiecte care nu s-au finalizat in acest exercitiu financiar european: modernizarea Insulei de Agrement, modernizarea strazilor I.L. Caragiale-Milcov sau termoficarea Bacaului. Si asa, ca români buni ce suntem, aveam pusa eticheta ca nu suntem in stare sa atragem banii europeni, fiindca nu avem specialisti in proiecte europene. Hai sa spunem ca municipiul Bacau nu are mari probleme la acest capitol, dar cu atât mai trista problema.

PUBLICITATE

Adica, avem banii primiti aproape gratis, pornim la treaba cu elan, dar invariabil ne innamolim pe la mijlocul drumului. Despre proiectul cvasi-inaugurat pe strada Mioritei sunt atât de multe de spus, ca am putea face un nou foileton.

De-a lungul timpului am cules multe probleme reclamate de la cititorii nostri, referitoare la calitatea lucrarilor, la alei inutile, la alei care lipsesc unde ar trebui sa fie, la semnalizari rutiere anapoda, la parcari cu probleme, la anihilarea unor spatii verzi in favoarea betoanelor. Unele sunt justificate, altele sunt chestiuni nuantabile. Capac pune buna noastra traditie de a sparge lucrarile abia facute fie ca s-a uitat de montat vreun cablu, fie ca vreun muncitor si-a uitat ciocanelul sub pamânt.

S-ar putea crede ca ne-a apucat cârcoteala, ca, vezi Doamne, când se face nu e bine, când nu se face nu e bine, atunci când e bine? Nu cârcotim, dar nici nu avem cum sa aplaudam, fiindca desi in aparenta lucrurile sunt bune, exista inca o multime de erori care provin chiar din conceperea gresita a proiectului. Lucru recunoscut chiar de catre autoritati, intr-o conferinta de presa de acum câteva luni. Dar haideti sa admitem ca, in ansamblu, zona Mioritei-Vadu Bistritei arata mai bine acum. Dar e inca un „merge si asa”, care ar trebui sa dispara din mintile noastre.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ