29 martie 2024
ActualitatePână la 2,4 milioane de euro în ajutoare de minimis acordate pentru...

Până la 2,4 milioane de euro în ajutoare de minimis acordate pentru înființarea a 60 de noi întreprinderi în șase județe din regiunea Nord-Est, inclusiv în Bacău

120 de locuri de muncă și 60 de firme noi au fost create în județele Iași, Bacău, Botoșani, Neamț, Suceava și Vaslui, în cadrul proiectului A.C.C.E.S. – Antreprenoriat, Consiliere și Consultanță pentru o Economie Sustenabilă, derulat în perioada 16 ianuarie 2018 – 15 ianuarie 2021 în Regiunea Nord-Est de Centrul Diecezan Caritas Iași și coordonat de Radu Gelu Onișoru, Manager de proiect și Director formare profesională și fonduri europene.

Proiectul a fost cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și a avut o valoare totală de peste 3,1 milioane euro, din care până la 2,4 milioane de euro ajutoare de minimis pentru înființarea și dezvoltarea a 60 de întreprinderi cu profil non-agricol, în mediul urban, precum și pentru crearea și menținerea a 120 de locuri de muncă în cele 6 județe aferente regiunii NE. Totodată 360 de persoane au beneficiat de îmbunătățirea competențelor antreprenoriale prin participarea gratuită la cursurile de formare antreprenorială, fiind consiliați în vederea realizării planurilor de afaceri.

„Stimularea antreprenoriatului a fost unul dintre cele patru obiective pe termen lung ale strategiei pentru educație de la nivelul Uniunii Europene, „Education and Training 2020”. Înscriindu-se pe această linie a educației antreprenoriale, pe durata celor 3 ani de derulare, proiectul a creat un context favorabil apariției de noi oportunități antreprenoriale și furnizării unui fond de informații utile, acordării asistenței și sprijinului necesar dezvoltării unui mediu antreprenorial profesionist și eficient la nivelul celor 6 județe aferente regiunii de dezvoltare NE. Îmbunătățirea competențelor antreprenoriale, susținerea înființării de noi întreprinderi cu profil non-agricol, în mediul urban, precum și creșterea gradului de ocupare pentru persoanele din regiunea Nord-Est sunt doar câteva dintre obiectivele atinse pe durata proiectelor desfășurate în cadrul organizației noastre”, a declarat Radu Gelu Onișoru, manager „ACCES – Antreprenoriat, Consiliere și Consultanță pentru o Economie Sustenabilă” și Director formare profesională și fonduri europene, Centrul Diecezan Caritas Iași.



Pe durata proiectului au fost desfășurate 6 caravane de informare a publicului din cele 6 județe ale proiectului și au avut loc 18 întrevederi cu reprezentanţi ai autorităţilor publice locale.

Despre Centrul Diecezan Caritas Iași

Centrul Diecezan Caritas Iaşi este o organizaţie formată dintr-o echipă motivată şi responsabilă care se ghidează după valorile şi principiile creştine: solidaritate, respectarea demnităţii umane şi drepturile omului, transparenţă, dăruire, lucru în echipă, responsabilitate, universalitate, integritate, dezvoltare comunitară şi implicarea voluntarilor.
Asociația promovează caritatea, furnizează servicii sociale persoanelor defavorizate, este un centru de coordonare si de resurse în dieceza de Iaşi, oferind constant modele de bune practici pentru societate, răspunzând profesionist, prin implicare şi devotament, nevoilor cu care se confruntă societatea, aducând o contribuție favorabilă în educarea, ajutorarea şi dezvoltarea acesteia.

 

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri