Elevii Cercurilor de Pictură și Artă textilă de la Palatul Copiilor din Bacău au deschis miercuri, 18 iunie, la Vivariu, prima ediție a Expoziției de grup ”Copilărie pe bandă”.

Micuții creatori, o sută cincizeci de copii cu vârste între 6 și 18 ani, au fost provocați de profesorii lor să depășească limita convențională a foii din blocul de desen și să lucreze pe suprafețe de mari dimensiuni, la fel ca artiștii profesioniști. Lucrările expuse sunt picturi de grup sau individuale, realizate în tempera și acryl, sau colaje.

Proiectul a fost inițiat și coordonat de Adriana Busuioc, profesor al Cercului de Desen, Pictură și Iconografie, și Ema Grecia, profesor al Cercului de Artă Textilă al Palatului Copiilor Bacău. Au colaborat cu lucrări la realizarea expoziției și elevi ai profesorului Dorel Făcăoaru, coordonatorul Cercului de Pictură pe șevalet.

PUBLICITATE

Alături Palatul Copiilor Bacău au expus în calitate de invitați în proiect elevi ai Colegiului Național Pedagogic ”Ștefan cel Mare” Bacău, sub îndrumarea profesoarei Nicoleta Cărare.

La vernisaj au participat, alături de elevi și profesori, părinții și frații tinerilor artiști, dar și Marinela Potârniche , inspector de specialitate al Inspectoratului Școlar Județean Bacău. Expoziția ”Copilărie pe bandă” rămâne deschisă la Vivariul din Bacău timp de o lună.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ