Dupa ce acum cateva zile, liberalii dadeau ca sigura candidatura lui Gica Vlasie pentru tronul de presedinte al Consiliului Judetean, la intalnirea Biroului Teritorial PNL, disputele s-au acutizat intre liberali cu state de plata ceva mai vechi in partid. Conform unor surse liberale, Stavarache l-ar vrea in cursa pe copilul lui de suflet, Ionel Palar, in timp ce alti membri ai partidului ar tinde sa-l sustina pe Silvestru Dogaru, personaj ceva mai cunoscut prin judet decat deputatul specialist in legi cabaline.

Asa cum susura unii liberali pe la colturi, Dogaru nu are niciun motiv de bucurie pentru preferintele lui Stavarache. Dupa un mandat in Consiliul Judetean, timp in care s-a perindat prin mai toate comunele judetului, acum mai ca se vede tras pe linie moarta de un personaj aproape necunoscut, fapt evidentiat clar de rezultatele derizorii obtinute la europarlamentare. Plus ca nici imaginea lui Palar nu este dintre cele mai imaculate. Prin 2005 un anume inginer silvic s-a autodenuntat la PNA cum ca i-ar fi dat lui Palar 2.500 euro pentru postul de director la Romsilva Bacau. Ancheta s-a finalizat cu NUP, dar Palar a iesit destul de sifonat la imagine. Nu a trecut mult si Palar s-a mai lipit de un mic scandal, in momentul in care clinica Luxor, pe care o patroneaza, a inceput sa ridice un nou sediu in buricul targului, in zona de protectie a cladirii de patrimoniu a Postei. La toate acestea se adauga o activitate aproape invizibila ca deputat, unde s-a ocupat de legea calului si de infiintarea comunei Itesti, pastorita de tatal colegului sau de partid, Lucian Ciubotariu.

Consilierul gardulet

Si Dogaru a avut partea sa de imagine negativa. Nu s-a uitat inca scandalul legat de gardurile metalice aparute la un moment dat prin Bacau, care apoi au fost scoase, desi pentru ele a fost platita, de la bugetul local, o suma destul de generoasa. La asta s-au adaugat o serie de lucrari de mai mica anvergura, gen lucrari de igienizare pe la diferite institutii de invatamant. Una peste alta, Palar a fost acuzat de mita, Dogaru ca a pus gardulete. De Palar nu a auzit mai nimeni prin judet, Dogaru se bucura de o oarecare notorietate, mai ales in randul comunitatilor catolice. Cu toate astea, se pare ca Stavarache nu are de gand sa-l sustina pe Dogaru, care, dupa cum sustin unii liberali, i-a mai atras atentia asupra unor lichele pornite pe facut bani ce s-au aciuat sub manecile edilului. Gura mare nu s-a dovedit in avantajul celui mai cunoscut afacerist din Balcescu. Ce vor decide insa liberalii, ramane de vazut.

Scris de Emilian Berceanu