2 decembrie 2023
ActualitatePacient în stare gravă, transferat cu elicopterul SMURD la Iași

Pacient în stare gravă, transferat cu elicopterul SMURD la Iași

 

Un pacient în stare gravă a fost salvat de o echipă medicală multidisciplinară la Spitalul “Prof. Dr. Eduard Apetrei” din Buhuși și ulterior transferat cu succes la un centru medical de referință din Iași, cu ajutorul elicopterului SMURD. Această intervenție rapidă și bine coordonată a demonstrat încă o dată importanța echipelor medicale bine pregătite și a infrastructurii medicale adecvate.

Evenimentul a subliniat, de asemenea, rolul crucial pe care îl au spitalele mici și medii în sistemul de sănătate. Aceste instituții au capacitatea de a decongestiona spitalele judetene de urgență și chiar viitoarele spitale regionale, contribuind la gestionarea eficientă a pacienților în situații critice.Într-o astfel de situație, timpul poate face diferența dintre viață și moarte. Pacientul a fost transportat inițial la cel mai apropiat spital, unde a primit îngrijiri medicale imediate și stabilizatoare. Când resursele sau competențele medicale necesare depășesc capacitățile spitalului respectiv, pacientul a fost transferat către o altă instituție medicală echipată corespunzător pentru tratamentul său specific.

În acest caz, intervenția promptă a echipei medicale din Buhuși și cooperarea strânsă cu echipajul de elicopter SMURD au permis salvarea vieții pacientului și asigurarea tratamentului necesar la un nivel superior de expertiză medicală.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri