Un detinut, cu mai multe condamnari pentru infractiuni de înselaciune prin “metoda accidentul” si “metoda premiu”, a pacalit o femeie din Onesti dupa ce a anuntat-o ca este câstigatoarea unui premiu de fidelitate. Victima a fost pagubita cu circa 7.000 lei, detinutul s-a ales cu ani in plus de puscarie.

In ciuda numeroaselor campanii de atentionare si articole de presa, detinutii continua sa insele cu succes si incredibil de simplu. Cu un apel telefonic.

Asa cum a patit, in urma cu trei ani, o femeie din Onesti, sunata de Tiberius Virgil N., care s-a dat drept angajat al Romtelecom. 10.000 de euro era valoarea presupusului premiu de fidelitate oferit de Romtelecom si niciun semn de indoiala nu a oprit-o pe femeia pacalita sa scoata din buzunar alti bani – 7.100 lei – pentru a intra in posesia premiului.

PUBLICITATE

Nu a sunat la Romtelecom pentru a se asigura ca premiul este real, ci a trimis, fara nicio rezerva, suma ceruta, prin serviciul Western Union.

Din fisa de cazier judiciar, rezulta ca inculpatul a mai fost condamnat de foarte multe ori pentru infractiuni de furt si înselaciune, incepând din 2002, iar în prezent se afla în Penitenciarul Galati unde executa o pedeapsa de 5 ani închisoare, aplicata de Curtea de Apel Alba Iulia.

A mai fost condamnat, de Judecatoria Braila, la 3 ani închisoare, o alta pedeapsa de 4 ani inchisoare fiind aplicata de catre Judecatoria Adjud.

Detinutul si-a recunoscut fapta si a beneficiat astfel de o pedeapsa redusa, la Judecatoria Onesti – 1 an închisoare, la care s-a adaugat restul de pedeapsa de 1044 zile, ramasa neexecutata din condamnarile anterioare. Inculpatul a fost obligat si la plata sumei de 7.100 lei catre femeia din Onesti.

Parchetul de pe lânga Judecatoria Onesti a facut apel, considerând ca pedeapsa in acest caz a fost prea blânda: “Inculpatul a fost condamnat, prin mai multe sentinte penale, pronuntate pentru comiterea infractiunii de înselaciune, si trimis în judecata de Parchetul de pe lânga Judecatoria Alba lulia, Parchetul de pe lânga Judecatoria Braila si cercetat de Biroul de investigatii criminale din cadrul Politiei mun. Sighisoara si Politia mun. Tulcea, pentru infractiuni de înselaciune prin «metoda accidentul» si prin «metoda premiu», astfel ca acesta manifesta perseverenta infractionala, pentru comiterea de fapte contra patrimoniului.”

Curtea de Apel Bacau a apreciat ca fapta savârsita de inculpat prezinta un grad de pericol social ridicat, in conditiile in care are deja multiple condamnari, si a decis ca se impune o pedeapsa mai aspra. Astfel, a fost admis apelul Parchetului de pe lânga Judecatoria Onesti si a fost majorata pedeapsa la 3 ani si 1044 zile închisoare.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ