Gabi Cosa: “Suntem smecheri rau!”

Minifotbalul bacauan este in sarbatoare: campioana judetului, Oz-Er Golden Boys este a doua pe tara! Week-end-ul trecut, formatia bacauana a devenit vice-campioana nationala la Hunedoara, acolo unde s-au infruntat cele mai bune 20 de echipe de minifotbal ale României. Dupa ce si-a adjudecat locul 1 in grupa, “Baietii de aur” ai Bacaului au dispus in “sferturi” cu 3-1 de Phoenix Craiova, pentru ca in semifinale sa treaca la penalty-uri de echipa lui Rica Neaga, Ciprian Mozacu si Petre Marin, ABC United Bucuresti. Duminica seara, la capatul unei finale intrerupte in mai multe rânduri de ploaie, Oz-Er Golden Boys a fost invinsa cu 2-0 de Juventus Bucuresti, insa performanta bacauanilor ramâne una de prim-plan. Cu atât mai mult cu omul nr. 1 al vice-campioanei, Gabi Cosa a fost desemnat drept cel mai bun portar al campionatului. “Era timpul sa ajungem si noi acolo sus”, a marturisit portarul bacauan.

-Gabi, 2013 nu e deloc un an ghinionist pentru tine, dimpotriva! Ai promovat cu AS Negri in Liga a lll-a la fotbal si ai câstigat cu Ez-Or Golden Boys titlul de vice-campion national, fiind desemnat si cel mai bun portar al tarii!

PUBLICITATE

-Intr-adevar, satisfactii pe toata linia, dar locul doi la mini-fotbal mi-a adus cea mai mare bucurie. Chiar mai mare decât faptul ca am fost desemnat portarul turneului final. De vreo patru ani tot visam la o finala, dar anul acesta eram mai indreptatiti ca oricând.

-De ce?

-Pentru ca niciodata n-am avut o echipa ca acum. La drept vorbind, câstigarea “barajului” pentru Liga a lll-a cu AS Negri si acest titlu de vice-campioni la minifotbal sunt strâns legate intre ele. Spun asta pentru ca echipa de mini-fotbal de la Oz-Er Golden Boys e alcatuita pe scheletul lui AS Negri. Suntem noua jucatori de la Negri: eu, Manoila, Matei, Ghius, Panainte, Bracau, Alex Negru, Titi Câmpanu si Ionut Furtuna. Dupa aceasta reusita de la Hunedoara pot spune si eu ceea ce a zis Ghius dupa câstigarea “barajului” de C: suntem smecheri rau. Cu atât mai mult cu cât editia aceasta mi s-a parut cea mai puternica dintre toate.

-Puteati fi chiar mai smecheri decât atât?

-Eu zic ca da. Daca ploaia nu ar fi intrerupt finala, cred ca titlul ar fi fost al nostru. Eram peste adversari, iar intreruperea meciului ne-a scos din ritm. Oricum, suntem foarte bucurosi si pentru locul 2, mai ales ca obiectivul nostru era o prezenta in semifinala. Orice am fi realizat peste, era binevenit.

-Care ti s-a parut cel mai greu meci?

-Toate au avut gradul lor de dificultate. Nu-i usor sa joci sapte meciuri in trei zile, la peste 30 de grade. Cu Romanul si Hunedoara am revenit de la 0-2, cu Craiova, vechea noastra cunostiinta, am intors de la 0-1…Cel mai greu a fost insa cu ABC-ul, in semifinale. Sincer, ne doream sa jucam cu ei. Si pentru ca ne convin echipele care ies la joc, asa cum face ABC-ul, dar si pentru ca te simti mult mai motivat când joci contra lui Neaga, Petre Marin, Mozacu sau Lita.

-Cu ABC-ul ati ajuns la penalty-uri, acolo unde ai fost omul decisiv: ai parat o lovitura si ai transformat alta.

-Dupa ce am marcat, mi-am zis ca musai trebuie sa si apar un penalty. Ii urmarisem pe cei de la ABC la antrenament cum bat si cred ca as fi putut neutraliza si sutul lui Rica Neaga. Stiam ca bate jos, in stânga, numai ca a tras foarte bine, exact lânga bara. Daca era putin mai sus, o scoteam si pe aia.

-A fost Neaga cel mai bun jucator contra caruia ai jucat?

-E meserias Rica, nu-i vorba, dar cel mai tare mi s-a parut Matei, tot de la ABC. Se vede ca vine de la futsal, e uns cu toate alifiile.

-O curiozitate: de ce va numiti Oz-Er?

-Numele si, de fapt, nu doar numele il datoram patronului echipei, Ozcan Aksoy, un turc crestin, asa sa scrieti, va rog, pentru ca se mândreste cu asta, asadar un turc crestin, care s-a stabilit in Roman. Si daca tot am ajuns la capitolul acesta, mi se pare nu stiu cum faptul ca un romsacan, ca sa nu spun un turc, vine si sustine financiar campioana Bacaului pentru ca aceasta sa devina vice-campioana României. Lipsa de interes a factorilor locali ne-a cam lasat un gust amar. Cine stie, poate de acum inainte sa se schimbe ceva in aceasta privinta.

-Exista insa un bacauan care s-a bucurat mai mult decât altii pentru succesul vostru: Razvan Burleanu, presedintele Federatiei Natinale si a Federatiei Europene de minifotbal.

-Ne bucuram ca i-am oferit o satisfactie lui Razvan Burleanu, cu atât mai mult cu cât toti ceilalti membri ai Federatiei avusesera motive de bucurie cu echipele de la ei din zona: Costras cu Iasiul, Tibi Lajos cu Timisoara, Onicas cu Zalaul. Era timpul ca si Razvan Burleanu sa se mândreasca cu noi!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ