Asociatia OvidiuRo a dat startul Caravanei de vara “Fiecare Copil in Gradinita” (FCG), prin care ii va informa pe parinti cu privire la Legea nr. 248/2015 si recrutarea copiilor eligibili pentru gradinita. Legea nr. 248/ 2015 incurajeaza parintii saraci sa isi aduca copiii la gradinita, oferindu-le un tichet social pentru gradinita (TSG) in valoare de 50 de lei/luna cu conditia ca cei mici sa nu absenteze. Acest program a fost preluat de Guvern de la OvidiuRo si extins la nivel national.

Obiectivul principal al “Caravanei” este sa sustina echipele locale (asistenti sociali, profesori, mediatori scolari) in implementarea Legii nr. 248 prin identificarea copiilor de 3-6 ani si informarea parintilor. Activitatile din “Caravana” includ sesiuni de citit cu copiii, jocuri educationale si discutii de consiliere a parintilor cu privire la importanta educatiei timpurii.

La finalul acestei veri, OvidiuRo va selecta comunitatile pe care sa le sprijine, in continuare, cu solutii complementare traditionale in programul “Fiecare Copil in Gradinita”, ce se vor adauga tichetelor asigurate de stat: rechizite, hainute, componenta de igiena si educatie pentru sanatate, cea de formare a profesorilor si programelor de informare si implicare a parintilor.

„Unul dintre rolurile pe care ni le-am asumat este promovarea unui obicei important in dezvoltarea copiilor: acela ca atât parintii cât si profesorii de prescolar sa le citeasca celor mici. Cum in comunitatile sarace multi dintre parinti au la rândul lor dificultati cu cititul, aducem carti alese atent, cu povesti care se spun usor, prin imagini si ilustratii pe care familiile le pot recunoaste si intelege. Ne dorim ca toate comunitatile noi sa profite de pe urma bunelor practici care au facut ca programul FCG pilot sa aiba un succes atât de mare”.

Leslie Hawke, Cofondator OvidiuRo

In România, 48,5 la suta dintre copiii se confrunta cu riscul saraciei sau al excluziunii sociale iar 34% sufera de privatiuni materiale severe. In 2014, rata abandonului scolar depasise 18 la suta si se estimeaza ca in prezent doar unul din trei copii saraci beneficiaza de educatie timpurie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ