Una dintre cele mai prestigioase manifestari literar-artistice din judetul Gorj este, de peste 20 de ani, “Serile la Bradiceni”, unde, in fiecare an, se desfasoara “Atelierul National de Poezie”, care cuprinde lansari de carte si reviste, expozitii de pictura si grafica, seri de muzica si poezie, precum si decernarea premiilor nationale de poezie si critica literara.

Anul acesta, manifestarile din editia a XIX -a au avut loc la Tg. Jiu si Bradiceni, culminând, marti, 8 septembrie, cu decernarea premiilor, juriul, al carui presedinte a fost criticul Gheorghe Grigurcu, a stabilit, din cei peste 25 de nominalizati, ca Premiul National pentru Poezie sa fie acordat poetului Ovidiu Genaru – Bacau, iar premiul pentru Critica a fost câstigat de Daniel Cristea Enache – Bucuresti. Au mai fost premiate revistele “Convorbiri literare” – Iasi si “Antemridian/Postmeridian – Tg. Jiu.

“Când cineva se gândeste la tine, inseamna ca existi, iar daca mai primesti si un premiu, inseamna ca nu traiesti degeaba. Sigur ca ma bucur, este un premiu important, mai ales ca din juriu a facut parte si prestigiosul critic literar Gheorghe Grigurcu. A fost, 2015, un an bun, am fost nominalizat si la Premiile Uniunii Scriitorilor, insa, nu a fost sa fie. Ce fac in continuare? Cum ti-am mai spus: ma ocup cu gânditul!”, a spus poetul Ovidiu Genaru pentru ziarul “Desteptarea”.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ