Nominalizat pentru a cincea oara la Premiul National “Mihai Eminescu”, pentru Opera Omnia, poetul bacauan Ovidiu Genaru nu a fost nici la editia a XXV-a in gratiile juriului. Nominalizat impreuna cu Marta Petreu, Liviu Ioan Stoiciu, Aurel Pantea, Ioan Moldovan, Nichita Danilov si Gheorghe Grigurcu, juriul, format din Nicolae Manolescu (presedinte), Mircea Martin, Cornel Ungureanu, Ion Pop, Al. Cistelecan, Mircea A. Diaconu si Ioan Holban, l-a desemnat câstigator pe Gheorghe Gricurcu, care a primit distinctia si titlul de Cetatean de Onoare al municipiului Botosani, in cadrul unei gale, care a incheiat manifestarile dedicate lui Mihai Eminescu, la implinirea a 166 de ani de la nastere. Premiul este in valoare de 25.000 de lei.

“Anul acesta, la premiere, au fost invitati toti nominalizatii. Mi-a facut bine acea invitatie. Ce sa spun, premiul acordat prietenului meu este unul meritat, Grigurcu este un poet remarcabil, chiar daca, in opinia mea, poezia lui este sub cel al criticii. Am remarcat ca din juriu au facut parte numai critici literari, poate ca ar fi trebuit sa fie si un poet. Eu sunt de cursa lunga, Premiul «Mihai Eminescu» este abia la a XXV-a editie”, ne-a spus Ovidiu Genaru.

Ca un fapt amuzant, Nicolae Manolescu i-a atras atentia lui Gellu Dorian ca anul viitor laureatul premiului de poezie sa nu mai afle din timp ca va câstiga, pentru a nu mai avea timp sa scrie discursul.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ