CE SUNT MONTURILE? SOLUȚII TRATAMENT DE LA 14 RON!

Montul este adesea descris ca un cucui, o umflătură proeminentă pe partea laterală a degetului mare. Un mont vizibil reprezintă însă mai mult de atât, reflectând de fapt schimbări în cadrul osos al piciorului. Adică, se produce o deformare a poziției și raporturilor osoase prin devierea degetului mare de la picior spre celelalte degete.

Monturile pot fi prezente de la naștere, dar de cele mai multe ori apar la maturitate. Probleme structurale ale piciorului duc la iritații și la deformarea încheieturii degetului mare. Nu se moștenește montul în sine, insă anumite tipuri de picior sunt mai predispuse la monturi decât altele. Cum le putem preveni?

PUBLICITATE

Cel mai bun mod de a preveni o eventuală inflamație la picior este de a purta pantofi care susțin arcada piciorului și sunt suficient de spatioși astfel încât degetele să nu fie înghesuite unul în celălalt. Ar trebui evitată purtarea frecventă a pantofilor cu vârful ascuțit sau a pantofilor cu toc.

Există de asemenea susținători plantari (talonete), orteze ce pot menține inflamația piciorului sub control, reducând durerea prin prevenirea căderii în interior a piciorului.

Ortezele create special pentru monturi sunt utile pentru a reduce durerea si menținerea unei presiuni constante pe mont, fapt ce împiedică agravarea lui și menținerea confortului.

Tratament

Persoanele predispuse să aibă monturi trebuie să acționeze cu promptitudine. Cea mai simplă metodă de tratament și stoparea evoluției monturilor se realizează în primul rând prin purtarea unor încălțări de calitate, care să susțină arcada piciorului. Este indicată purtarea de încălțăminte ortopedică personalizată, pentru a opri progresia deformării și a nu lăsa loc durerii.

Tratamentul chirurgical va fi aplicat doar la indicația unui medic specialist ortoped, tehnica aleasa depinzând de gradul clinic al deformării. Totusi, daca pacientul nu are dureri nu este indicat tratamentul chirurgical.

Ca și tratament non invaziv, medicii recomandă purtarea:

– talonetelor (suporți plantari) în timpul zilei – pentru a compensa funcția mecanică a piciorului
– atelelor de corecție pentru uz nocturn
– pernițelor de protecție – ce reduc frecarea, scad inflamația, elimină durerea și corectează deviația degetului mare.

Toate aceste dispozitive medicale se pot folosi atât profilactic, pentru corecție, cât și ca tratament post chirugical.

Descoperiți mai multe informații și soluțiile noastre cu prețuri începând de la 14 RON, în magazinul ORTOPEDICA BACAU sau pe www.ortopedica.ro.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ