Paul Grigoriu, unul dintre cei mai iubiți oameni de radio din România, a fost găsit mort, vineri, în locuința sa din Buciumeni, Dâmbovița, unde se retrăsese după lunga activitate în radiodifuziune.

Născut la 6 martie 1945, la Bacău, Paul Grigoriu a ajuns să lucreze în radio după ce a renunţat la cariera didactica.

În scurt timp, a ajuns să se confunde cu imaginea Radioului Public, căruia i-a dedicat viaţa.

PUBLICITATE

Cariera jurnalistică a lui Paul Grigoriu este marcată de prestaţiile estivale de la Radio Vacanţa – până în 1989 – şi de radioprograme precum “Noapte albastră”. Succesul de public – nemaiîntâlnit până la el – i l-a adus populara emisiune “Matinal”, al cărei iniţiator a fost după 1990.

Personalitate de prim-plan a Radiodifuziunii Române (pentru mulţi chiar o emblemă vie a acesteia), Paul Grigoriu a marcat prin prestaţia sa inspirată secţiunea postdecembristă a istoriei radioului românesc.

Este autorul mai multor volume de proză şi reportaj literar. Debutul său cu Anatomia unei străzi (Casa editorială Odeon, colecţia „Inedit“ – Bucureşti, 1992) le propune cititorilor o „galerie de chipuri“ de pe strada Armenească a Bacăului, acolo unde, la numărul 40, viitorul megarealizator radio şi-a petrecut, blând şi anonim, copilăria. (Scripta manent. Ghid biobibliografic al scriitorilor din Radio 1928-2004 de Titus Vîjeu – Buc., Editura Casa Radio, 2004).

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. O veste trista primita dimineata.L-am cunoscut personal alaturi de sotia mea precum si o parte din familia sa .OM DEOSEBIT prin caracter si tot ce a realizat la radio.Astazi trebuia sa merg la casa ta parinteasca sa ajut la taierea unor meri poate de pe vremea parintilor si acopilariei tale.Nu sa mai putut.Dar fii sigur ca florile din acei pomi asteapta sa te mai vada acolo acolo unde si tu ai inflorit..DUMNEZEU SA TE IERTE..Suntem alaturi de cei care ti -au fost dragi tie.

  2. Pastrez amintiri frumoase inca de la o aniversare a Liceului Ferdinand, la care a participat ca invitat, apoi am invatat extrem de multe de la dumnealui cat am fost corespondent SRR pentru judetul Bacau si pastrez in suflet cu mult respect colaborarile la emisiunile ,,Matinal” si ,,Sfertul academic”. DUMNEZEU SA IL ODIHNEASCA IN PACE!

LĂSAȚI UN MESAJ