Un mare spectacol se anunta pentru data de 13 iunie 2016, la Teatrul de Vara “Radu Beligan”, din Bacau. Cap de afis – Alexandru Jula, “Ultimul romantic”, alaturi de Stela Enache, Gabriel Dorobantu si Alexandra Canareica, prezentator fiind celebrul Octavian Ursulescu, spectacol pus sub egida Agentiei Turneelor Nationale (cum scrie pe afis), iar organizatorul a fost un anume Ion Stelorian, in numele societatii Total Art Dance Center SRL Constanta. Amatorii de muzica usoara, mai in vârsta sau mai tineri, s-au prezentat la Casa de bilete a Teatrului de Vara si la Agentia Teatrului “Bacovia” si au cumparat bilete, in functie de preferinte, de 40-60-80 de lei.

Cu doar câteva zile inainte de data stabilita, organizatorii au pus pe afise o banda prin care posibilii spectatori erau anuntati ca spectacolul se amâna pentru data de 14 iulie.

Surpriza totala in ziua anuntata: teatrul era inchis, nici urma de spectacol. Normal ca oamenii au cerut explicatii de la Casa de bilete, insa nimeni nu a putut da un raspuns. Furiosi, s-au adresat conducerii Teatrului “Bacovia”, cel care administreaza Teatrul de Vara care, la rândul ei, nu fusese anuntata ca spectacolul a fost anulat. Normal ca a incercat, dupa afirmatiile directorului interimar al Teatrului “Bacovia”, Tiberiu Serban, sa ia legatura cu organizatorul si semnatarul contractului, insa nu a fost de gasit, pur si simplu, a disparut.

PUBLICITATE

Despagubiri partiale si reclamatii la Parchet

Contractul a fost incheiat intre teatrul bacauan si societatea din Constanta, prin persoana Ion Stelorian, care prevedea, printre altele, inchirierea salii, a unui spatiu pentru vânzare bilete, de catre o persoana desemnata de organizator, cât si vânzarea unui numar de bilete prin Casa de bilete a Teatrului de Vara si prin Agentia Teatrului „Bacovia”. Dupa informatiile noastre, oferite chiar de organizator, cu doar câteva zile inainte de prima planificare, nu s-au vândut suficiente bilete pentru desfasurarea spectacolului. Se mai intâmpla, ne-am zis, au mai fost si alte cazuri, unele au fost amânate, altele anulate, insa organizatorii au inapoiat celor care au cumparat bilete contravaloarea lor, cum este normal si civilizat.

„Este pentru prima oara când se intâmpla asa ceva. In aceste conditii, deoarece nu am reusit sa vorbim cu organizatorul, nu raspunde la telefon, celor care au cumparat bilete prin agentia noastra le-am restituit banii, iar pentru ceilalti, care au luat bilete direct de la persoana organizatoare, le-am facut o copie, cum o copie am facut si de pe un act de identitate, pe care, impreuna cu o reclamatie, le voi depune la Politie. Le-am explicat oamenilor ca nu avem nicio vina, nicio responsabilitate in organizare, ci doar le-am inchiriat sala, cu tot ceea ce ne-au cerut”, ne-a declarat directorul teatrului.

Intre timp, am reusit sa vorbim cu managerul artistic al Total Art Dance Center, Corina Tiron, care ne -a declarat: “Nu pot sa inteleg, este incredibil ce se intâmpla. Sunt sunata din tara, din Iasi, Galati, Vaslui, Brasov, P. Neamt, care reclama aceleasi nereguli. Omul acesta, Ion Stelorian, nu reprezinta societatea noastra, ne-a luat stampila, a falsificat tot, il cautam de mai multe luni, i-am facut plângere penala pentru fals in acte, substituire de nume si alte infractiuni.

I-am trimis directorului teatrului din Bacau tot dosarul, sa faca si el plângere la parchet. Efectiv ne-a distrus, ne-a macelarit”, ne-a spus directorul artistic.

Alexandru Jula este suparat si isi cere scuze bacauanilor

La rândul nostru, am incercat sa luam legatura cu organizatorul, cu Agentia Turneelor Nationale, la toate telefoanele pe care le-am gasit, insa nu am reusit. Am mers mai departe si l-am contactat pe Alexandru Jula, artistul trecut Cap de afis.

„Stiu ca trebuia sa venim in Bacau pe 13 iunie, insa, din cauza ploilor, ni s-a spus, spectacolul se amâna pentru 14 iulie. Domnule, de atunci nu am mai auzit nimic de omul asta, nu ne-a mai contactat, l-am cautat, insa, pur si simplu a disparut.

Pe 13 iulie trebuia sa cântam la Iasi, dar n-am mai mers nici acolo. Ne-a pus intr-o situatie ingrozitoare, va dati seama, ne-a stricat si alte planificari, dar cel mai urât aspect este ca noi am iesit vinovati in fata celor care au cumparat bilete. Toti cei de pe afis nu mai suntem niste pusti, avem in fata o cariera, avem fanii nostri, avem un nume, construit in ani de munca si nu ne puteam permite asa ceva. Am asteptat un semnal din partea lui Ion Stelorian, insa nu am mai dat de el. Va trebui sa fim mai atenti cu cine colaboram, dar, uite, si la vârsta asta, o poti pati.

Va multumesc pentru ca m-ati sunat, daca sunteti amabil, prin intermediul ziarului dumneavoastra as dori sa-mi cer scuze, sa-mi cer iertare in fata bacauanilor pentru necazul pricinuit si ii asigur ca nu suntem vinovati de cele intâmplate.

Cred ca justitia, dupa cum mi-ati spus, va face lumina, iar eu va asigur ca, daca o sa mai am ocazia, voi incerca sa aduc putina lumina in sufletele bacauanilor”, ne-a spus Alexandru Jula, unul dintre cei mai indragiti artisti lirici din România.

La Teatrul “Bacovia” continua sa se prezinte posesorii de bilete la spectacolul “Ultimul romantic”, unde bacauanii ar fi avut ocazia sa asculte celebrele melodii: “Sotia prietenului meu”, “Mi-ai adus iar primavara”, dar, mai ales, “Ma-ntorc la tine”, iar Gabriel Dorobantu ar fi cântat melodii de pe albumul “Te rog sa ma ierti”. Poate altadata.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Am crezut ca numai la Principe, un club cu piscina la intrare in Magura pe DN 11 inainte de Farbe, unde patron este un anume Cojocaru, se intampla de astea. Pe 25 iunie a anuntat spectacol cu Carlas Dreams, am platit (ca bilete nu au dat la toata lumea), am asteptat si in final am luat teapa peste 300 de potentiali spectatori. A fost scandal mare sa ne dea banii inapoi, unii s-au si batut, a venit si politia, a fost urat de tot, bani nu am mai vazut si nu-mi fac iluzii sa mai vad de la niste hoti.

LĂSAȚI UN MESAJ