Localnicii din satul Scurta, comuna Orbeni, au avut motiv de mare bucurie: inaugurarea Scolii cu clasele I-VIII.

Vechea cladire s-a prabusit in 2008. Pe locul ei a fost construita scoala noua, care a costat 14 miliarde de lei vechi, suma atrasa prin Programul National de Dezvoltare Locala. La taierea panglicii au fost prezenti Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean, primarii comunelor invecinate, consilieri, cadre didactice, parinti si copii. Festivitatea a inceput cu o slujba de sfintire, a continuat cu discursurile invitatilor si s-a incheiat cu un spectacol sustinut de elevi. Scoala Scurta are 8 sali de clasa, biblioteca, arhiva, grupuri sanitare si cabinet medical, pe o suprafata desfasurata de 704 mp.

“E o investitie mult asteptata, spune primarul Viorel Fantu. Cei 250 de copii erau imprastiati peste tot si le era greu sa faca naveta. Mai ales pentru cei mici, de la I-IV, care veneau la Orbeni, era foarte obositor. Toti sunt bucurosi, acum, si parintii, si copiii”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. In atatia ani de zile fiind Primar nu a facut nimic,decat o scoala ca nu a avut incotro ca numai aveau unde merge copii ptr a-si continua studiile,mai vrea cred ca un mandat ca a facut si el saracu o scoala! Si cetatenii comunei orbeni sunt multumiti ca a facut si el o coala si cu inca un pix si un caiet si uite-asa mai merge un mandat,pacaleste lumea!

LĂSAȚI UN MESAJ