Orășelul cu povești

De ce vine actorul păpușar în fața copilului, încercând să spună o poveste cu o marionetă? Ce se întâmplă în ”spațiul gol” dintre actor – păpușă – copil? Întâlnirea cu teatrul e o întâlnire inițiatică, ritualică, în care copilul primește, prin intermediul jocului, primele sale lecții de educație estetică, primele coduri de conduită umană, socială, primele lecții de morală.

E o inițiere în viață, în artă, în trăire, sentiment, o experiență de învățare, într-o lume a fanteziei, care îi este familiară. În această călătorie spre Fantasia, unicul tărâm în care magia este posibilă. cei mici învață să devină oameni mari iar cei mari învață să redevină copii.

Teatrul Municipal ”Bacovia” vă invită să îi fiți alături joi, 21 martie, în intervalul orar 10.00 – 18.00, la sărbătorirea Zilei Internaționale a Teatrului pentru Copii și Tineret (20 martie) și a Zilei Mondiale a Marionetei (21 martie). Artiștii păpușari ai Teatrului Municipal ”Bacovia”, actori, scenografi, tehnicieni invită copiii de toate vârstele să petreacă o zi într-un ”orășel al poveștilor”, un ”Disneyland” băcăuan, în care întâlnirea cu Păpușa va fi o experiență mult mai directă decât într-o zi obișnuită de spectacol.

Între orele 10.00 și 14.00, copiii de toate vârstele (5 – 102 ani) sunt așteptați la întâlnirea cu Păpușa. În Sala Studio Experiment ”Petru Valter”, iubitorii acestei lumi de poveste vor putea mânui ei înșiși marionete, cu ajutorul artiștilor păpușari de la Secția de Animație.

Iar în Sala Mare a Teatrului, pictorul scenograf Edi Lașoc, ”părintele” multor păpuși ce au prins viață în Teatrul Municipal ”Bacovia”, a amenajat un parc de poveste în care cei mici se vor putea juca printre cele patru anotimpuri. Intrarea este liberă iar cei mici sunt așteptați să-și aducă, la această întâlnire cu Păpușa, jucăria preferată. Le vor fi ”gazde” Moș Ciorchină și Pară Pară, alături de alte personaje de poveste din spectacolele teatrului.

De la ora 17.00, în acest orășel al poveștilor este programată întâlnirea cu Momo, la o nouă reprezentație a spectacolului cu același nume, cea mai recentă premieră a Secției de Animație a Teatrului Municipal ”Bacovia”.

Accesul la spectacolul de la ora 17.00 se face pe bază de bilet.
Evenimentele dedicate sărbătorii Zilei Internaționale a Teatrului pentru Copii și Tineret și a Zilei Mondiale a Marionetei, pe care Teatrul Municipal ”Bacovia” le organizează joi, 21 martie, se vor desfășura sub titlul ”Scena noastră devine scena ta” și fac parte din programul ”Hai și tu la teatrul meu!”, parte componentă a proiectului de management al managerului Eliza Noemi Judeu.

Laura Huiban