Colegiul „Mihai Eminescu” din Bacău a susținut la finalul săptămânii trecute o activiate intitulată „Ora de drumeție”, în vederea cunoaşterii de către elevi a conceptului „educaţie pentru sănătate în natură”, aplicării regulilor ce trebuie respectate de turişti în timpul drumeţiilor, pentru evitarea contactului acestora cu animalele sălbatice.

Invitatul evenimentului a fost George Cojocărescu, cunoscut pasionat al muntelui şi vânătorii. Activitate a fost organizată sub coordonarea prof. de biologie și ecologie Constantina Hulea, directorul colegiului, cu implicarea activă a unui corp de cadre didactice și participarea unor elevi de la clasele a X-a și a XI-a.

Invitatul le-a prezentat elevilor diverse specii de animalele întâlnite în vasta sa experienţă de vânător (22 ani), modul în care acestea reacţionează la contactul cu omul şi comportamentul uman corect la interacţiunea cu acestea. George Cojocărescu a precizat că atacul animalelor sălbatice asupra comunităţilor umane se datorează în principal omului, care nu este suficient informat şi pregătit să intervină corespunzător.