Opt frati din Viisoara, dintre care cel mai mic are un an si sapte luni, iar cel mai mare doar 12, au fost gasiti de asistentii sociali flamânzi, murdari si lipsiti total de supraveghere.

Angajatii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) efectuau o vizita de monitorizare, familia din Viisoara fiind in atentia lor inca din 2011.

Copiii au povestit ca mama era plecata de acasa din ziua precedenta.

PUBLICITATE

“Neoficial, din declaratiile anterioare ale mamei, stim ca tatal s-ar afla in Anglia, la munca”, declara Sorin Birladeanu, directorul DGASPC. In urma cu cinci ani, copiii au fost preluati, ca si acum, in regim de urgenta.

In 2014, parintii au solicitat reintegrarea copiilor in familie si s-au angajat sa aiba grija de ei. Familia a primit sprijin material prin programul derulat de DGASPC si Fundatia Hope and Homes for Children (HHC).

“Concret, s-a achizitionat, renovat si mobilat o casa, s-a realizat racordarea acesteia la reteaua de apa si s-au achizitionat periodic alimente, imbracaminte, incaltaminte si alte bunuri de stricta necesitate”, explica Sorin Birladeanu. Totodata, echipa directiei, care ii monitoriza permanent, i-a consiliat pe adulti, invatându-i sa fie buni parinti.

In ultima vreme, aparând suspiciuni privind calitatea ingrijirii copiilor, familia a fost vizitata de 2-3 ori pe saptamâna. Toate eforturile DGASPC si HHC au fost in zadar.

Cu sprijinul Primariei Stefan cel Mare si al Politiei, asistentii sociali i-au preluat pe minori deoarece acasa, in Viisoara, erau in pericol. Trei dintre copii, cei mai mici, se afla, acum, in grija asistentilor maternali, iar ceilalti, intr-un centru de plasament.

Dosarele vor fi prezentate Tribunalului Bacau, pentru stabilirea unei masuri permanente de protectie. “In cel mai scurt timp, vom cauta o solutie pentru reunirea fratilor”, a mai declarat Sorin Birladeanu.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ