– inspectorii Antifrauda au dat doar doua amenzi si au confiscat…84 de lei – o firma a fost inchisa, pentru lipsa aparatului de marcat fiscal

Inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala (DGAF) au demarat, la finalul anului trecut, o actiune, in premiera, in care au fost luati la bani marunti operatorii din domeniul alimentatiei publice, respectiv restaurante, baruri si cluburi. Scopul acestui tip de control a fost verificarea modului în care agentii economici au înregistrat sumele încasate pentru pachetele de revelion vândute, precum si încasarile din seara de Revelion care nu au fost cuprinse în pachetele respective.

Controalele specifice s-au derulat în localitatile Bacau, Târgu Ocna si Itesti. Toata lumea s-ar fi asteptat ca operatiunea, denumita „Revelion 2015”, sa aduca, pe lânga ineditul ei, si sume insemnate la bugetul de stat. Numai ca, in realitate, inspectorii Antifrauda au reusit, in zilele premergatoare Revelionului, sa aplice doar…doua amenzi în valoare de 12.500 de lei.

PUBLICITATE

„În timpul verificarilor desfasurate în domeniul alimentatiei publice (restaurante, baruri si cluburi), inspectorii antifrauda au dispus aplicarea a doua amenzi contraventionale în valoare de 12.500 de lei, confiscari de sume în cuantum de 84 de lei (sic!), precum si suspendarea activitatii comerciale a unui operator economic, pentru nedotare cu aparat de marcat electronic fiscal”, a precizat Alexandru Cristea, purtatorul de cuvânt al DGAF.

Tot de la el am aflat ca „actiunea «Revelion 2016» se bazeaza pe monitorizarea ofertelor organizatorilor, iar în etapa de predocumentare au fost configurate profilele de risc si esantionul verificat, pe baza datelor din surse deschise si proprii, referitoare la capacitatea localurilor, numarul pachetelor oferite la vânzare, cuantumul aprovizionarilor si înregistrarea acestora în evidentele contabile”.

Cu alte cuvinte, putem sa ne asteptam chiar si la rezultate mult mai notabile, in perioada urmatoare, intrucât datele oferite de Antifrauda au vizat doar perioada 28 – 30 decembrie 2015. Or, operatiunea „Revelion 2016” s-a incheiat in data de 5 ianuarie, datele finale fiind inca in procesare. Insa, dincolo de acest fapt, nici desfasurarea de forte nu a fost deloc extraordinara, in conditiile in care la nivelul judetului au actionat o armata de…cinci inspectori Antifrauda.

Cert este ca nici la nivel national nu s-a inregistrat un rezultat de proportii, in intreaga tara fiind aplicate amenzi de circa 490.000 lei. Cei 400 inspectori/zi au efectuat 392 de controale, in total fiind date 95 de amenzi, confiscate bunuri de 2.056 lei si numerar în valoare de 4.610 lei.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ