Inspectorii ANAF au descins din nou, in zona, joi dimineata / foto: Liviu Mafte

Inspectorii bacauani de la Directia Regionala Antifrauda Fiscala Suceava vor urmari camioanele în trafic si vor cere bonul fiscal, de 1 mai, data când credinciosii ortodocsi vor celebra Pastele. Actiunile de control sunt incluse in cadrul operatiunii „Helios”, dupa modelul unei actiuni similare derulata in perioada sarbatirilor de iarna „Cristal” si are drept scop preventia si combaterea evaziunii fiscale.

Prin urmare, vor fi facute controale amanuntite asupra marfurilor pe intreg lantul economic – de la intrarea în tara si pâna când acestea ajung la consumatorul final. Inspectorii Antifrauda vor actiona in patru etape: prima, chiar de la intrarea marfurilor in tara, in cea de-a doua etapa, se vor controla in trafic prin echipele mobile care vor verifica daca, dupa trecerea de primul filtru, documentele de transport nu au fost modificate, pentru ca, in etapa a treia, sa fie verificate marfurile care ajung în depozite, resopectiv în centrele angro din toata tara (controlul operativ derulat pe doua paliere – controlul efectiv – în care se verifica marfa si documentele prin încrucisare cu informatiile obtinute în etapele anterioare – si monitorizarea, care consta în verificarea autovehiculelor care transporta marfa din angrouri catre revânzatori.

„Ultima etapa a operatiunii „Helios“ vizeaza verificarea modului în care vânzarile catre consumatorul final sunt fiscalizate”, au transmis, printr-un mesaj multimedia, reprezentantii Directiei Generale Antifrauda Fiscala. Interesant de punctat ca, de Pastele Catolic, inspectorii Atifrauda n-au fost vazuti sub niciun chip. In plus, nici operatiunea „Cristal” de Anul Nou nu s-a ridicat la dimensiunea anuntata, in judetul Bacau fiind angrenati doar…cinci inspectori. In aceste conditii, si rezultatele au fost la fel de anemice: doar…doua amenzi în valoare de 12.500 de lei, confiscari de sume în cuantum de…84 de lei, precum si suspendarea activitatii comerciale a unei firme pentru nedotare cu aparat de marcat electronic fiscal.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ