– inspectorii Antifrauda au inchis 11 firme ale angrosistilor si detailistilor si au dat amenzi de peste 1 miliard de lei vechi

Directia Generala Antifrauda Fiscala (DGAF) a anuntat incheierea operatiunii de control denumita generic „Cristal”. Derulata in perioada 19 octombrie – 20 decembrie 2015, activitatea a presupus controale specifice în centrele angros din toata tara. La nivel local, actiunile de control s-au concentrat in zona centrelor comerciale Romalion si Bialex din Bacau si în proximitatea Pietei en-gross Onesti.

„În urma verificarilor, inspectorii antifrauda au dispus aplicarea a 53 de amenzi contraventionale în valoare totala de 101.264 de lei, confiscari de bunuri în cuantum de 4.565 de lei, precum si interzicerea activitatii comerciale angro sau en-detail pentru 11 operatori economici”, a declarat Alexandru Cristea, purtatorul de cuvânt la DGAF. La nivel de tara, inspectorii antifrauda au controlat aproape 4.000 de contribuabili si au aplicat peste 4.300 de amenzi, în valoare totala de 24,7 milioane de lei. În acelasi timp, 878 de contribuabili au fost invitati la sediul ANAF pentru verificari amanuntite.

Totodata, au fost confiscate bunuri si sume în numerar în valoare de aproape 15 milioane de lei si s-au dispus masuri asiguratorii pentru 3,9 milioane de lei. Pe de alta parte, în cazul a 249 de firme, s-a dispus si interzicerea sau suspendarea activitatii pentru nedotarea cu case de marcat sau neutilizarea acestora. La Dragonul Rosu, în urma controalelor efectuate în perioada 26 octombrie – 20 decembrie, Antifrauda a verificat 937 de contribuabili, dintre care 503 au fost invitati la sediu pentru verificari amanuntite. În urma acestor controale, s-au aplicat 929 de amenzi în valoare de 8,26 milioane de lei, s-au confiscat bunuri si sume în numerar în valoare de 7,43 milioane de lei si s-a dispus masuri asiguratorii pentru 1,16 milioane de lei.

De asemenea, pentru 15 forme s-a decis interzicerea sau suspendarea activitatii pentru nedotarea sau neutilizarea caselor de marcat. In noaptea de Revelion si câteva zile dupa, Antifrauda fiscala va continua monitorizarea comerciantilor, de data asta a acelor din zona restaurantelor si a cluburilor care vor organiza petreceri in noaptea dintre ani. „Se urmareste verificarea modului în care operatorii economici au înregistrat sumele încasate pentru pachetele de revelion vândute, precum si încasarile din seara de revelion care nu au fost prinse în pachetele respective”, au precizat reprezentantii institutiei de control.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ