2 martie 2024
ActualitateOperațiune a Poliției împotriva unui falsificator de documente din Bacău

Operațiune a Poliției împotriva unui falsificator de documente din Bacău

Sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bacău și ai Direcției Operațiuni Speciale au demarat o operațiune impresionantă pentru documentarea activității infracționale a unui bărbat într-un dosar penal grav. Obiectul acestui dosar îl constituie săvârșirea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și înșelăciune.

La data de 7 decembrie a.c., o echipă formată din polițiști ai Serviciului de Investigaţii Criminale și criminaliști, cu sprijinul Poliției municipiului Adjud, au pus în executare nici mai mult, nici mai puțin de 5 mandate de percheziție domiciliară. Acestea au fost emise de Judecătoria Bacău și au vizat locuințe din comunele Corbasca, Sascut și Valea Seacă, precum și una situată în județul Vrancea.

Perchezițiile au adus la iveală o adevărată fabrică de documente false. Printre acestea se numără permise de conducere, cărți de identitate, polițe de asigurare obligatorie auto, certificate de înmatriculare auto și acte de studii. Mai mult decât atât, polițiștii au descoperit și mai multe sisteme informatice sofisticate folosite pentru falsificarea acestor înscrisuri.De asemenea, în timpul perchezițiilor, a fost găsit și un pistol neletal, care, însă, nu a fost autorizat conform legii. Autoritățile au ridicat arma pentru a o supune unei analize amănunțite.

Din investigații a reieșit că un bărbat în vârstă de 47 de ani, domiciliat în comuna Sascut, ar fi fost protagonistul acestei rețele de falsificare a documentelor. Utilizându-și aparatura de specialitate, individul ar fi falsificat mai multe documente de înmatriculare și permise de conducere, eliberate de autorități din țări ale Uniunii Europene și non-UE. Perioada vizată de aceste activități infracționale este cuprinsă între anii 2019 și 2023.

Bărbatul a fost adus la sediul unității de poliție pentru a fi supus audierilor, în baza unui mandat de aducere. Suportul de specialitate pentru această operațiune a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și Unitatea Teritorială de Analiză a Informațiilor Bacău.

Echipa de intervenție a fost compusă din polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din Bacău și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău. Cercetările sunt în desfășurare sub coordonarea procurorului de caz, având ca obiectiv stabilirea întregii activități infracționale a bărbatului și eventual a altor complici implicați în această rețea sofisticată de falsificare a documentelor.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri