Mai multi tineri care activeaza in diverse organizatii neguvernamentale si-au unit fortele si au infiintat platforma www.beestrong.ro, in cadrul proiectului “STRONG – ONG-uri puternice pentru Bacau”, al Asociatiei RYMD.

”Proiectul a pornit de la nevoia asociatiei noastre de a fi mai vizibila la nivel local, de a avea o strategie eficienta in ceea ce priveste retentia voluntarilor si de a dezvolta parteneriate viabile cu celelalte organizatii de la nivel judetean”, a precizat Teodora Damoc, manager de proiect. La lansare au participat liderii a peste 20 de organizatii, ziaristi, voluntari etc. Platforma www.beestrong.ro va fi un liant intre ONG-urile care isi cauta voluntari si persoanele interesate sa activeze in sectorul non-guvernamental.

In plus, reprezentanti ONG-urilor vor fi implicati in sesiuni de formare privind tehnici de comunicare, dezvoltarea de parteneriate si managementul voluntarilor. Teodora Damoc sustine ca www.beestrong.ro e un prototip: „Asemenea platforme de cautare a organizatiilor au mai fost dezvoltate la nivel national, insa niciuna la nivel local.” Proiectul, pornit de la o nevoie a RYMD, va fi util oricarei asociatii care doreste sa ajunga la publicul tinta.

PUBLICITATE

“Prin studiul «Puterea ONG in Bacau» vom evidentia impactul pe care il avem noi, organizatiile non-guvernamentale din judet, din punct de vedere economic, asupra comunitatii locale: cream locuri de munca, dezvoltam resurse umane, pregatim tineri valorosi pentru viitor. Sectorul non-guvernamental conteaza, iar adeseori serviciile oferite de ONG-uri vin sa suplineasca lipsurile existente in cele oferite de catre stat.

Prin acest studiu, vrem si sa atragem atentia autoritatilor locale asupra importantei sectorului non-guvernamental in sprijinul caruia ar trebui sa vina”, a precizat Marian Damoc, presedintele RYMD.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ