5 decembrie 2023
ActualitateOnești: Sistem de colectare a deșeurilor pe principiul "plătești cât arunci"

Onești: Sistem de colectare a deșeurilor pe principiul “plătești cât arunci”

Primarul Municipiului Onești, Laurențiu Neghină, a dezvăluit un plan ambițios care va aduce o schimbare radicală în gestionarea deșeurilor în oraș, conform noilor directive ale Uniunii Europene privind economia circulară.

Proiectul propus vizează introducerea unui sistem modern de colectare a deșeurilor reziduale, reciclabile și biodegradabile, ce va include implementarea insulelor ecologice digitalizate. Un aspect inovator al acestui proiect este principiul “plătește pentru cât arunci”, menit să încurajeze responsabilitatea cetățenilor în gestionarea deșeurilor și să promoveze reciclarea.

Pentru a pune în aplicare acest sistem, este necesară actualizarea bazei de date cu numărul de locuitori declarați în fiecare zonă a orașului. Acest pas crucial va permite operatorului noului sistem să calculeze cu precizie numărul de containere de colectare necesare și numărul de cartele electronice alocate fiecărei persoane care depune deșeuri în spațiile comune din proximitate.Primarul Neghină a subliniat importanța acestei actualizări și a implicării comunității, afirmând:

“Pentru a face acest proiect funcțional și eficient, avem nevoie de sprijinul locuitorilor noștri. Ne-am dat seama că în evidențele primăriei pot exista erori, așa că, pentru transparență și corectitudine, vom publica liste cu numărul de persoane declarate pentru fiecare adresă în parte. Aceste liste vor conține doar adresa și numărul de persoane declarat la fiecare locuință, fără alte date personale, respectând în totalitate regulile GDPR.” Acest proiect reprezintă un pas semnificativ spre un mediu mai curat și o comunitate mai responsabilă în ceea ce privește gestionarea deșeurilor.

Primarul Neghină a subliniat angajamentul său pentru o implementare eficientă și așteaptă cu încredere sprijinul comunității în realizarea acestui obiectiv important pentru orașul Onești. Prin aceste măsuri, Municipiul Onești se aliniază cu standardele europene și își asumă un rol de lider în promovarea unei abordări sustenabile a gestionării deșeurilor.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri