Editia jubiliara – a XX a – a Festivalului International de Muzica Usoara pentru Copii „TI AMO” s-a incheiat printr-o frumoasa seara de gala la care au fost acordate premiile acestei manifestari culturale de prestigiu.

Juriul international, ce l-a avut ca presedinte pe Titus Andrei, realizator de emisiuni radio si coordonatorul redactiei de muzica usoara la Radio România Actualitati, a decernat trofeul editiei din acest an a festivalului onestean interpretei Naolene Borg (din Malta), care a evoluat la categoria 12 – 14 ani.

Din juriu au mai facut parte personalitati ale muzicii pentru copii din Bulgaria, Georgia, Malta, Ucraina, Elvetia, Italia si România (ce a avut ca reprezentanti pe profesorul si dirijorul onestean Iulian Munteanu si pe George Vanvu, coordonator muzical la Radio Iasi). Intr-o emulatie a puritatii copilariei si a frumusetii muzicii au fost premiati si câstigatorii de la categoriile de vârsta la care au evoluat concurentii.

PUBLICITATE

Clujeanca Sonia Ioana Catinean a cucerit premiul I la categoria 6 – 8 ani, in timp ce Giuseppe Lorusso (din Italia) a fost câstigatorul concurentilor de 9 – 11 ani. Reprezentanta a Ucrainei, Emilia Nicorici a cucerit premiul I, cu o melodie compusa de regretatul compozitor basarabean Ion Aldea Teodorovici. La aceeasi categorie, 12 – 14 ani, au avut o evolutie foarte buna Nicolae Untila (un tânar interpret fara vedere din Republica Moldova, ce a obtinut premiul III) si Sevika Pagano din India.

Câstigatoarea Trofeului „TI AMO”, cât si toti participantii ce au urcat pe scena la acest festival au fost felicitati de catre organizatori – Primaria Municipiului si Casa de Cultura a Sindicatelor din Onesti. Gala acestui festival a fost filmata in intregime de TVR, care o va prezenta in programele sale muzicale.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ