Laurentiu Neghina, fostul primar al Onestiului, a incalcat regimul juridic al conflictului de interese in materie administrativa si penala, arata Agentia Nationala de Integritate (ANI) intr-un comunicat de presa dat publicitatii vineri, 26 februarie.

Fostul edil s-a aflat in conflict de interese, “intrucât, in perioada 4 octombrie 2012 – 28 august 2013, in exercitarea atribuţiilor de primar, a semnat mai multe acte administrative in vederea efectuarii de achizitii directe a unor produse de la SC AQUILA-FASHION SRL (la care detine, impreuna cu mama sa, calitatea de asociat). In baza acestor acte, SC AQUILA-FASHION SRL a incasat suma totala de 18.903,96 lei.”

Nu este singura neregula depistata de ANI. Pe vremea când era primar, Laurentiu Neghina a semnat si a aprobat “documentele premergatoare procedurii de numire in functie“ si a emis dispozitia de numire pentru Ionut Tenie in functia de administrator public al municipiului Onesti. Astfel, fostul edil “a facilitat realizarea de foloase patrimoniale pentru Tenie Ionut, persoana cu care acesta a fost asociat in perioada 15 mai 2012 – 15 februarie 2013 in cadrul SC CONNECT CENTER SRL.”

PUBLICITATE

Drept urmare, ANI a sesizat Parchetul de pe lânga Judecatoria Onesti in vederea verificarii indiciilor privind savârsirea infractiunii de conflict de interese, prevazuta de art. 301 din Codul Penal al României. Am incercat sa aflam care este punctul de vedere al lui Laurentiu Neghina, dar fostul primar al municipiului Onesti nu a raspuns la telefon.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Nu este singurul Primar ,,care face Achizitii directe??? sau angajari Nelegale,majoritatea
    fac la fel???!!! vezi cazul d-lui Romeo de la Bacau,,care se judeca 2-3 ani si i se da o pedeapsa
    cu suspendare,, sau este ACHITAT,, din lipsa de probe ,,,,ca asa este la NOI…

LĂSAȚI UN MESAJ