Peste o suta de onesteni au participat la Bursa Locurilor de Munca, organizata, la sfârsitul saptamânii trecute, in Sala Polivalenta „Nadia Comaneci”. Actiunea a fost initiata de Camera de Comert si Industrie (CCI) Bacau, in parteneriat cu Universitatea „Vasile Alecsandri”, Universitatea „George Bacovia”, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, Inspectoratul Scolar Judetean Bacau si Primaria Municipiului Onesti.

Inclus in proiectul „Integrarea pe piata muncii a absolventilor 2015 – facilitati fiscale oferite de stat”, evenimentul si-a propus sa vina in sprijinul absolventilor de studii superioare, licee si scoli de arte si meserii pentru a-si gasi un loc de munca potrivit, oferindu-le, totodata, si firmelor posibilitatea de a recruta personalul necesar desfasurarii activitatii. Sustinatorii proiectului desfasurat la Onesti au fost atât primaria din localitate, cât si cele din Moinesti, Helegiu, precum si firmele Metalbac & Farbe SA Bacau, Lux Artim SRL Onesti si Sind GPS SRL Zemes.

Momentul inaugural a beneficiat de prezenta primarului interimar al municipiului Onesti, Alexandru Cristea. „Felicit Camera de Comert si Industrie Bacau pentru organizarea Bursei si la Onesti. De altfel, noi vom sustine in orice ocazie astfel de initiative care vin in sprijinul onestenilor”, a declarat primarul interimar Alexandru Cristea.

PUBLICITATE

Evenimentul de la Onesti a inclus o serie de sesiuni informare prin intermediul carora absolventii si persoanele aflate in cautarea unui loc de munca au primit date utile in procesul de angajare, de la tehnici de redactare a CV-ului si cum sa te prezinti la interviu pâna la avantajele la angajare oferite absolventilor sau cum sa îti deschizi o afacere. Au urmat intâlnirile directe dintre angajatori, pe de o parte, si absolventi si persoanele aflate in cautarea unui loc de munca, de cealalta parte. „Consider ca modul in care s-a derulat actiunea de la Onesti a fost mai eficient, intrucât nu s-a mai desfasurat pe parcursul a doua zile, ci numai intr-una singura. Asadar, chiar daca participarea absolventilor 2015 nu a fost la nivelul asteptarilor noastre, balanta a fost cumva echilibrata prin prezenta onestenilor si a locuitorilor din imprejurimi care erau in cautarea unui loc de munca”, a declarat Mihai Tulbure, directorul Camerei de Comert Bacau.

De apreciat eforturile organizatorilor care, in pregatirea evenimentului, au contactat atât sefii de clase, dirigintii sau profesorii institutiilor de invatamânt onestene si nu numai, trimitând inclusiv SMS-uri ori e-mail-uri sau promovând actiunea in mediul online (Facebook etc). Cert este ca cei 26 de angajatori (din domeniile financiar-bancar, asigurari, industrie usoara, comert, industria chimica, transporturi, hotelarie etc) care au participat la Bursa Locurilor de Munca de la Onesti au primit vizita a peste 120 de candidati – absolventi si persoane aflate in cautarea unui loc de munca, interesati de cele 223 posturi.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ