Calvarul apei potabile a ajuns intr-o etapa noua in municipiul Onesti. Daca la pririle accidentale puse pe seama unor avarii la conducta de aductiune de la Valea Uzului ori din cauza reparatiilor de la Statia de Tratare de la Caraboaia, onestenii trebuie sa isi faca provizii de apa potabila, acum se intâmpla un alt lucru!

Locuitorii municipiului Onesti au constatat  – in mai multe zone – ca dupa ora 22.00 la robinete nu mai curge nici un strop de apa potabila! Situatia se repeta si la primele ore ale diminetii, când tocmai la plecarea la serviciu a salariatilor…nu curge nici o picatura de apa potabila!

Aceasta stare a lucrurilor ii nemultumeste mult pe locuitorii municipiului Onesti, care au initiat o petitie prin care solicita „apa potabila fara restrictii!”

PUBLICITATE

Onestenii vor o conducta noua de la Barajul Valea Uzului cu statie de tratare la Cuciur, deoarece – dupa cum afirma multi oameni ce cunosc adevarata situatie – Statia de la Caraboaia este  subdimensionata si nu mai face fata actualelor cerinte. In petitia care a fost semnata de peste 200 de locuitori se fac referiri si la starea deplorabila a retelei de apa potabila, veche de peste 40 de ani.

„Sa nu ajungem din nou  ca in perioada comunista, când apa potabila era data uneori dupa program” – si-a exprimat un onestean nemultumirea pentru noua situatie creata de lipsa de la robinete a apei pe timpul noptii, afirmând ca „este rusinos sa se intâmple asa ceva in zilele noastre”.

In petitia care este semnata de un numar din ce in ce mai mare de locuitori ai Onestiului se mentioneaza: „Ne dorim un oras care sa beneficieze de aceleasi facilitati publice asa cum este cazul altor localitati importante din tara, fara restrictii la utilitati. Vrem conditii decente si civilizate”.

Este de remarcat ca autoritatile locale onestene sunt neputincioase in fata acestei situatii, din cauza faptului ca in municipiu este operator privat pentru  reteaua de distribuire a apei potabile.    

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

9 COMENTARII

 1. Noi stam in zona de sus a orasului,la etajul 4,sunt seri in care si la 21.30 deja nu este apa.Nu putem sa stam afara cu copii pt ca trebuie sa ne grabim sa ajungem in casa sa prindem apa pt baie.Este jalnic si rusinos.

 2. Autoritatile locale onestene sunt neputincioase oricum, nu din cauza ca in Onesti opereaza o firma privata. Autoritatile locale onestene se pricep cel mai bine la montat banci cu nemiluita, la pozat cu cei care matura strada din an in pasti cu maturoaie de nuiele, la pozat cu cei care toarna asfalt inr-o parcare…chestii de-astea. Problemele de importanta pentru comunitate sa mai astepte…continuitate in alimentarea cu apa POTABILA, reducerea tarifului la salubritate, colectarea selectiva a deseurilor, refacerea trotuarelor, plantarea de pomi ornamentali in loc de crengute…si multe altele.

 3. Parca Apa-Canal trebuia evacuata de catre Primaria Onesti si trebuiau preluate retelele de distributie. Parca Apa-Canal era de acord sa predea retelele Primariei. Parca se pierdeau 30 milioane de euro fonduri UE daca in cateva luni nu era preluata de catre Primaria Onesti ! Parca, in urma unei petitii, CRAB Bacau moderniza conducta de alimentare de la Valea Uzului si pana la intrarea in oras ! Parca de toate acestea se vorbea inainte de alegeri…Se pare ca au trecut alegerile… Acum se vorbeste de genul: “Este de remarcat ca autoritatile locale onestene sunt neputincioase in fata acestei situatii, din cauza faptului ca in municipiu este operator privat pentru reteaua de distribuire a apei potabile.” Si cand te gandesti cat platim pe 1 m.c. de apa pentru a fi umiliti.
  Somn usor onesteni! Cati ati mai ramas…

 4. APĂ POTABILĂ!!!!!!!Cerem prea mult?????? La ora 21.30 nu este picătură de apăăăă!!!!!! INADMISIBIL!!!!!!! UNDE TRAIM????? De ani de zile suntem prostiți cu “avarii” anunțate cu doua zile înainte …. În mijlocul verii este posibil să nu ne putem asigura igiena ?????? Cum sa apa in cada când trebuie faci dus continuu pe căldurile astea?????? Odată ce plătim apa, să o furnizeze non-stop. Iar sunt defecțiuni să fie remediate urgent să se lucreze și pe timp de noapte si sa nu prelungească avaria si “remedierile” 3 zile!!!!!! Alții construiesc poduri intr-o noapte, iar aici nu se poate face o conductă de atâta amar de ani!!!!! Avem copii !!!!! Venim de la servici poate la ore târzii!!!!!! Si nu găsim picătură de apă!!!! INADMISIBIL!!!!!!!! SUNTEM VINOVAȚI CA NU FACEM NOI MAI MULT!!!!!!! Iar asta sa gândească fiecare ce înseamnă, ce crede că ar trebui făcut!!!!! Pământul are apă!!!!!! Este nesimțire si bătaie de joc!!!!!!

 5. Nici in Bacau-cartierul Letea strand nu este apa rece dupa ora 22,00 , de 12 ani incoace in fiecare vara de cand a preluat stavarache si ai lui primaria bacau. Am facut sesizari scrise si verbale dar nu s-a rezolvat nimic.
  Speram ca poate noul primar pesedist necula sa dea ordin sa se branseze strandul letea separat de vana noastra, pentru umplerea rapanoaselor de bazine, in care se scalda toti nespalatii, ca sa putem face si noi un dus civilizat noaptea la orice ora.

 6. Conform legii apa este potabilă la24de ore după ce se umple instalația ,deci noi apa potabilă nu vedem cu lunile în realitate,dar plătim ca apa de izvor printre cele mai scumpe din tara.

 7. Am ajuns bataia de joc a unei clici fara scrupule Dupa ce ca suntem orasul cu pretul cel mai mare la apa, chiar si in aceste conditii suntem lipsiti de cel mai elementar lucru. Aburelile cu refacerea rezervei de la Cuciur, cu consumul exagerat datorita utilizarii apei la udarea gradinilor si altele de aceste gen sunt praf in ochii onestenilor. Oare cat vom mai putea suporta sa fim bataia de joc a alesilor si a acolitilor acestora?
  Daca nu ne mobilizam sa iesim in fata primariei, in fata la Apa-Canal si sa le cerem socoteala, inseamna ca ne meritam soarta. Suntem satui de promisiuni si de programe si de toate alea.
  Autoritatile nu iau nici o masura; nici Protectia Consumatorului, nici Autoritatea sanitara; de Primarie nici nu poate fi vorba; primarul nou ales se multumeste sa emita comunicate-sa se spele pe cap cu ele(la chelia lui e posibil). Trebuie sa iesim in strada caci altfel nu se poate

LĂSAȚI UN MESAJ