Un grup de elevi si profesori onesteni s-au intors recent de la a doua reuniune transnationala din cadrul Proiectului european Erasmus Plus al Scolii Gimnaziale Nr.1, Onesti. Aceasta  a avut loc în Suedia, la Scoala din Loberod iar delegatia României a fost reprezentata de sase profesori (Cristina Chirculescu – coordonator de proiect, Dan Zaharia – director, Maria Orîndaru – director adjunct, Maricica Colimis, Lena Vladut, Iulian Munteanu) si patru elevi: Catalina Neghina, Ilinca Ciubotaru, Tudor Potârca si Luca Serban.

Despre aceasta activitate ne-a dat mai multe detalii prof. Cristina Chirculescu, coordonator de proiect, care a mentionat: „Ne-am revazut cu partenerii din Polonia, Grecia, Italia, Turcia si bineînteles, cu gazdele din Suedia. În ciuda vremii friguroase, tipic scandinava, noi ne-am bucurat de o primire calda.

Programul a cuprins multe activitati interesante în urma carora am acumulat experinte bune, atât pentru elevi, cât si pentru profesori. Pentru ca titul proiectului este «Made by Two Hands» – «Facut de doua mâini», toti am participat la diverse ateliere, cum ar fi tâmplarie, pictura, gastronomie, mecanica. Am fost impresionati de spiritul practic din scoala suedeza, elevii fiind mai putin presati de activitati teoretice. Scoala din Loberod te atrage prin atmosfera relaxanta, pasnica, numarul mic de elevi din clase (maxim 17), ceea ce ar fi ideal si pentru scolile românesti.

PUBLICITATE

Am vizitat ferma de vite din Horby si cea de cai din Flynge, unde am învatat cu totii despre fermele particulare, produsele naturale obtinute din laptele de vaca. O alta vizita de documentare a avut loc în capitala Danemarcei, Copenhaga, unde am ajuns trecând peste podul Oresund ce leaga Suedia de Danemarca si  care este cel mai lung pod din Europa. Am salutat «Mica Sirena» de pe malul Marii Baltice si pe Hans Christian Andersen, a carui statuie se afla în centrul metropolei. De asemenea, am vizitat Muzeul de istorie în care am gasit si date despre vikingi, primii locuitori de pe meleaguri scandinave”. Urmatoarea reuniune a acestui proiect va avea loc in Grecia, în perioada  22 – 26 mai 2016. 


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ