Omul negru se plimba prin Moinești într-un microbuz alb

  Un microbuz alb a devenit, de câteva zile, vedetă la Moinești. Tineri și bătrâni, mămici și copii îl fotografiază și raportează locurile unde parchează, pe unde umblă și pun toate aceste informații pe Facebook.

  Nebunia a început după ce o persoană a scris că un copil era să fie răpit cu ajutorul acelei mașini. Bulgărele a început să se rostogolească și să se invârtoșească. Au început presupunerile care s-au transformat în certitudini iar acestea, repetate la nesfârșit, au creat panică. În ciuda îndemnurilor la calm, lumea a început să brodeze poveștile cu ambulanță neagră de acum câțiva ani.

  Ba că din microbuz au coborât oameni care au cumpărat dulciuri de la magazin, probabil pentru a ademeni copiii. După câteva ore, acel “probabil” a dispărut.

  Ba că s-au găsit cadavrele unor copii, sau, în altă relatare, cadavre cărora le lipseau organele.

  A mai apărut și poză unui bărbat acuzat că ar fi încercat să fure copii. Imediat câteva puștoaice au jurat că l-au văzut și că s-au speriat de el când le-a întrebat ceva. “Poliția nu face nimic!” au început să acuze mămicile isterice.

  “Să-l oprim, să-l ciomagim”, au propus alte persoane la fel de bine informate.

  “Deja sunt arestați pentru că ar fi răpit un copil și i-ar fi luat organele și i-a lăsat o sumă de bani pentru înmormântare”, mai toarnă gaz pe foc altcineva.

  eși aproape toată lumea era convinsă că se petrece ceva necurat, nimeni nu a depus plângere la Poliție. În schimb, la atâtea bâzdâgănii povestite pe Facebook, poliția din Moinești s-a autosesizat.

  “Polițiștii din Moinești nu au fost sesizați despre cazuri de dispariție de minori, cu toate acestea s-au autosesizat cu privire la postările din mediul online, au efectuat verificări și au identificat autovehiculul în cauză, stabilind că persoanele care circulau cu acesta nu erau implicate în activități de natură infracțională”, a declarat agent șef adjunct Cătălina Crețu, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliție Județean Bacău.

  Este vorba, mai precis, despre voluntari ai unei asociații umanitare din județul Neamț, care desfășoară activități de strângere de fonduri în comunele din zona Moineștiului.

  Cât despre bărbatul din poze, acesta a fost identificat a fi din Prahova, unde fusese victima unei întâmplări similare: tot felul de “binevoitori” au postat imagini cu el și cu copiii săi, acuzându-l că ar fi furat micuții.

  Răzvan Bibire
  Geta Panaite

  Alte articole