Sebastian Romeo Pintilie, elevul de clasa a XI-a, de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Bacău, care a fost implicat în accidentul ce a avut loc sâmbăta trecută, a reușit, în ciuda acestei traume prin care a trecut, să obțină mențiunea a treia la Olimpiada Națională de Biologie.

Acest rezultat îi permite să participe și la barajul pentru stabilirea lotului României la etapa internațională a acestei discipline, baraj care se va desfășura mâine. Un examen care îi împlini dorința cu care a plecat la Națională, așa cum ne-a declarat într-un interviu pe care l-am publicat în exclusivitate în Deșteptarea, cu câteva zile înainte de plecarea sa spre această competiție.

Reamintim, așa cum am prezentat și în ediția de ieri, că Sebastian a cerut să fie externat din spital pentru a participa la olimpiadă, chiar dacă a suferit mai multe răni și o fractură de mandibulă. Din lotul băcăuan, au mai intrat în concurs încă doi elevi, care s-au deplasat la Oradea, locul de desfășurare al olimpiadei, cu mașini personale.

Din păcate, restul elevilor din lot, adică încă 8, de la diferite școli și colegii din Bacău, Moinești și Onești, nu au mai reușit să ajungă la competiție, urmare a faptului că microbuzul în care se aflau, împreună cu profesorul însoțitor, a fost implicat într-un accindent la 20 de km înainte de intrarea în Cluj, iar în urma nefericitului eveniment toți au ajuns la spital, cu diferite traumatisme, unii dintre ei chiar cu diagnostice grave. Starea lor este acum stabilă, dar recuperarea va fi de durată, pentru majoritatea lor.


PUBLICITATE