Sebastian Romeo Pintilie, elevul de clasa a XI-a, de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Bacău, care a fost accidentat în cumplitul eveniment rutier care a avut loc, luna trecută, în drum spre Oradea, la intrarea în Cluj, a înregistrat un nou succes: s-a calificat în lotul restrâns al României pentru Olimpiada Internaționala de Biologie.

„Mi-am împlinit visul. Asta îmi doream cel mai mult. Am intrat inițial în lotul național lărgit, unde am fost 20 dintre cei mai buni olimpici. A urmat o nouă pregătire intensă, între 5 și 16 mai, la Cluj, cu profesori universitari, pentru ca în final să fim aleși doar 4 dintre noi, care vor reprezenta România la Olimpiada Internațională de Biologie, ce se va desfășura în Ungaria, la Szeged, între 14 și 21 iulie”, a declarat, în exclusivitate pentru Deșteptarea, Sebastian.

Reamintim că, în ciuda traumei prin care a trecut, olimpicul nostru erou a cerut să fie externat din spital, deși a suferit mai multe traumatisme, dar și o fractură de mandibulă, pentru a participa la Olimpiada Națională de Biologie de la Oradea, unde a obținut a treia mențiune. Acest rezultat i-a permis să participe și la barajul pentru stabilirea lotului lărgit al României la etapa internațională a acestei discipline.

Așa cum am prezentat și în edițile anterioare, Sebastian a fost una dintre victimele accidentului în care a fost implicat lotul băcăuan de la această olimpiadă. Microbuzul în care se aflau 9 elevi, împreună cu profesorul însoțitor, a intrat într-un cap de pod la 20 de km înainte de intrarea în Cluj, iar în urma nefericitului eveniment toți au ajuns la spital, cu diferite traumatisme, unii dintre ei chiar cu diagnostice grave.

„Au fost 9 zile de cursuri de dimineața până seara, lăsând deoparte cele 9 luni de pregătire individuală. Întrebările au fost din 9 domenii ale Biologiei (Biologie celulară, Genetică, Plante, Anatomie, Ecologie etc) în cadrul unui test de 3 ore. Faptul că m-am calificat a fost cea mai incredibilă veste din viața mea, oricât de mult speram că voi reuși și oricâtă încredere aveam deja. Pe ceilalți 3 participanți din lot îi cunosc de anul trecut – 2 băieți, din București și Alexandria, și o fată din Timișoara. Eu sunt, ca vârstă, cel mai mic dintre ei.

Urmează ca toți patru să facem alte două săptămâni de pregătire practică la București, după 10 iunie, foarte importantă pentru Internațională. Acolo avem 4 probe practice, a câte o oră și jumătate, și încă 2 teoretice de trei ore fiecare.

Este de departe cel mai înalt vârf atins de mine până acum.”
Sebastian Romeo Pintilie

La Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Bacău, la finele săptămânii trecute, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a oferit diplome de excelență și premii constând în cărți, icoane și bani celor 31 de elevi care au reprezentat judeţul Bacău și au fost medaliaţi la olimpiadele şi competiţiile naţionale pe diferite discipline în anul şcolar 2018-2019. Aceste premieri au devenit o tradiție, urmare a unui parteneriat dintre Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, Inspectoratul Școlar Județean Bacău și Protopopiatul Bacău, ca expresie a respectului și prețuirii valorilor din învățământul băcăuan. Sebastian Romeo Pintilie a fost și el printre premianți.